Διεθνή

Ο Ερντογάν βρίσκει προσχήματα για να μείνει στη Συρία


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν  επιχειρεί  να βρεί αλλόθι για να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις στρατιωτικές ενέργειες στη Συρία παραβιάζοντας τους όρους της εκεχειρίας που συμφώνησε με  τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, τηρεί σκληρή στάση απέναντι στις ΗΠΑ και τη Ρωσία ελπίζοντας οτι οι δύο υπερδυνάμεις θα δείξουν διαλλακτικότητα και θα αφήσουν τη Τουρκία να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Η Αγκυρα  επιδιώκει να νομιμοποιήσει την παρουσία στρατιωτικών της δυνάμεων πέρα από  τη ζώνη των 20 χιλιομέτρων που είχε συμφωνήσει με την Ουάσιγκτον.

Η κουρδική πολιτοφυλακή YPG δεν έχει εκκενώσει τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία, παρά την συμφωνία της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία,, δήλωσε σήμερα ο  Ερντογάν.

Οπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος του στην Αγκυρα, ο Ερντογάν σημείωσε ότι μεγάλο μέρος του στρατού του YPG βρίσκεται ακόμα σε τοποθεσίες από όπου έπρεπε να είχε αποχωρήσει, όπως η Tel Rifaat, ηΜanbij και  η ανατολική πλευρά της Ras Al Ain.

Δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία κρατήσουν τις δικές τους.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Συρία