Αθλητικά

Σκουρτόπουλος: Δεν δικαιώσαμε τις προσδοκίες - Είμαι υπεύθυνος


Την ευθύνη για την αποτυχία της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ ανέλαβε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, λίγο μετά τη νίκη απέναντι στην Τσεχία που δεν ήταν αρκετή όμως για να χαρίσει το «εισιτήριο» για τους «8», αφού δεν ήρθε με τους απαιτούμενους 12 πόντους, αλλά με 7 (84-77).

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Έλληνας προπονητής έκανε τον απολογισμό και με διάθεση αυτοκριτικής μίλησε για λάθη αλλά και σκληρή προσπάθεια.

«Δεν μπορέσαμε να κάνουμε την επαναφορά και το πληρώσαμε σήμερα παρά τη νίκη. Και σήμερα κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, για μια ακόμη φορά δεν τελειώσαμε φάσεις όπως θα έπρεπε. Δεν πήραμε και σφυρίγματα που πιστεύω ότι αξίζαμε να πάρουμε, ήμασταν πίσω στις βολές από τους Τσέχους.

Εμείς δουλέψαμε πολύ σκληρά όλοι μαζί, επιτελείο, παίκτες, στα πάντα, σε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε. Βασικά υπεύθυνος γι’ αυτό το κομμάτι είμαι εγώ. Η ετυμηγορία είναι δεδομένη, το ξέρουμε όλοι εδώ και μέρες.

Από εκεί και πέρα εγώ με τα παιδιά έχουμε να πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε αυτή τη φάση, αυτή τη συνεργασία. Λυπάμαι πάρα πολύ που απογοητεύσαμε και δεν καλύψαμε τις προσδοκίες του κόσμου», είπε ο Θ. Σκουρτόπουλος.

«Προσπαθήσαμε σκληρά, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες», δήλωσε ακόμη και ευχαρίστησε τους παίκτες.

Διαβάστε επίσης