Επιχειρήσεις

Premia: Μειωμένα κέρδη λόγω αποτιμήσεων ακινήτων


 Αύξηση εσόδων κατά 37% και λειτουργική κερδοφορία αυξημένη κατά 62% επέτυχε στο εξάμηνο η εισηγμένη εταιρεία ακίνητης περιουσίας Premia Properties. Ομως τα καθαρά κέρδη της εμφανίζονται μειωμένα κατά 25%,λόγω αναπροσαρμογών στην εκτιμώμενη αξία ακινήτων της.

Τα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν σε 9 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, από 6,6 εκατ.κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (+36,4%).

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε  6 εκατ. ευρώ, έναντι 8 εκατ. ευρώ πέρυσι (-25%).

Η εταιρεία επισημαίνει ότι κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο της δύο επενδυτικά ακίνητα και συμμετείχε σε μια από τις μεγαλύτερες συναλλαγές ακινήτων που έχουν γίνει στην ελληνική αγορά. Ειδικότερα:

- Αποκτήθηκαν ένα βιομηχανικό ακίνητο που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής του φυσικού μεταλλικού νερού ΙΟΛΗ και ένα αυτοτελές κτίριο στην Ξάνθη, το οποίο ανακαινίζεται και θα λειτουργήσει ως φοιτητική εστία. Επιπλέον, αποκτήθηκε ένα όμορο με το Athens Heart οικόπεδο, το οποίο εντάσσεται στο σχεδιασμό μετατροπής του ακινήτου σε πράσινο γραφειακό συγκρότημα, ο οποίος είναι σε εξέλιξη.

-  Τον Φεβρουάριο 2023 υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία για την μεταβίβαση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Skyline Real Estate SA ("Skyline") από τον όμιλο ALPHA BANK στο επενδυτικό σχήμα "P&E Investments στο οποίο η PREMIA μετέχει με ποσοστό 25%, ενώ με 75% συμμετέχει ο όμιλος DIMAND.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα