Επιχειρήσεις

Premia: Επένδυση €50 εκατ. για τα γραφεία της ΑΑΔΕ στο Athens Heart


Περίπου 50 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η εισηγμένη εταιρεία ακινήτων Premia για την μετατροπή του πρώην εμπορικού κέντρου Athens Heart σε κτιριακό συγκρότημα σύγχρονων γραφείων με πιστοποίηση LEED Go, όπου θα στεγαστούν οι κεντρικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνεται και η δαπάνη ανέγερσης συμπληρωματικών κτιρίων σε όμορο οικόπεδο, ώστε η συνολική επιφάνεια των γραφειακών χώρων να φθάσει τα 26.500 τ.μ.

Μέρος της επενδυτικής δαπάνης αναμένεται να καλυφθεί από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Premia διεκδικεί χρηματοδότηση 17 εκατ. ευρώ, που θα καλύψει περίπου το 1/3 της συνολικής επένδυσης.

Οι εργασίες ανακατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου. Ηδη έχει διενεργηθεί κλειστός διαγωνισμός, όπου υποβλήθηκαν τρεις οικονομικές και τεχνικές προσφορές.

Η εταιρεία συνεχίζει τις επενδυτικές κινήσεις της, δίνοντας έμφαση σε βιομηχανικά και επαγγελματικά ακίνητα, καθώς και στην υλοποίηση του project ανέγερσης φοιτητικών εστιών, που περιλαμβάνει διαμερίσματα-κατοικίες για σπουδαστές.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της ενέκρινε την απόκτηση ενός ακόμη ακινήτου logistics στον Ασπρόπυργο συνολικής επιφάνειας 11.300 τ.μ. για το οποίο υπάρχει ήδη προσύμφωνο μίσθωσης σε πολυεθνική εταιρεία.

  Το ακίνητο ανήκει στην εταιρεία "ΝΟΕ Μεταλλικές Κατασκευές", η οποία είναι μέτοχος της Premia με σημαντικό ποσοστό. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα