Τράπεζες

Πειραιώς: Τιμωρητικές προτάσεις σε 300 του RBU


Με τη μεγάλη πλειοψηφία των 350 του πρώην RBU (διεύθυνση διαχείρισης απαιτήσεων δανείων) να βρίσκεται σε άδεια μετ’ αποδοχών πάνω από ένα μήνα η διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού προχώρησε χθες σε προτάσεις στους υπαλλήλους που εκκρεμεί η τοποθέτησή τους σε νέα θέση.

Συνδικαλιστικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν τις έγγραφες προτάσεις σε καθένα από τους 300 εναπομείναντες εργαζόμενους του RBU (οι 50 υπολογίζεται ότι τοποθετήθηκαν), τιμωρητικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς δίνει τρείς επιλογές στους υπαλλήλους, που δεν μετακινήθηκαν στη νέα εταιρεία με την Intrum (AFS):

  • Τοποθέτηση σε καταστήματα της περιφέρειας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε εργαζόμενους από τη Θεσσαλονίκη, προτάθηκε να αναλάβουν υπηρεσία στο Ρέθυμνο και τα Χανιά και σε άλλους από την Αθήνα να μετακινηθούν σε νησιά του Αιγαίου.
  • Πρόσληψη, με σύμβαση αορίστου χρόνου  σε άλλη  εταιρεία, την PDS, άρα έξοδο από την τράπεζα.
  • Συμμετοχή σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ειδικά για το προσωπικό του RBU με τα ακόλουθα οικονομικά κίνητρα: Για 3-9 έτη -  24 μικτοί μηνιαίοι μισθοί, για 10-15 χρόνια – 31 μικτοί μηνιαίοι μισθοί, για 16-20 χρόνια – 38  μικτοί μηνιαίοι μισθοί και για 21 και πλέον χρόνια 45 μικτοί μηνιαίοι μισθοί.

Οι εργαζόμενοι έχουν μόνο δύο μέρες να απαντήσουν, ενώ συνδικαλιστές της τράπεζας θέτουν το ερώτημα, πως η διοίκηση προτείνει «εκτοπισμό» υπαλλήλων όταν υπάρχουν μεγάλες και σοβαρές ανάγκες στο Λεκανοπέδιο και στην Θεσσαλονίκη,

Επίσης, το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας επιτείνεται από έγγραφο που έλαβαν εργαζόμενοι του RBU από τη γνωστή εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων KPMG, η οποία σε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς, αναλαμβάνει να τους «στηρίξει στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα», εντάσσοντάς τους σε προγράμματα όπως: «Υποστήριξη στην ανεύρεση νέας εργασίας» και «Υποστήριξη ανάληψης επιχειρηματικής δράσης».  

ΚΥΡ

 

Διαβάστε επίσης