Τράπεζες

ΟΤΟΕ σε Πειραιώς: Τοποθετήστε άμεσα τους 350 του RBU


Η παράταση της εκκρεμότητας απορρόφησης από την τράπεζα Πειραιώς των 350 εργαζομένων του RBU (διεύθυνση διαχείρισης απαιτήσεων δανείων) που δεν μετακινήθηκαν στη νέα εταιρεία με την Intrum (AFS), προκάλεσε την παρέμβαση της ΟΤΟΕ.

Σημειώνεται, ότι η συντριπτική πλειονότητα των 350, υπερβαίνει τον ένα μήνα σε άδεια μετ’ αποδοχών, χωρίς να έχει αναλάβει νέα καθήκοντα, ενώ σε λίγους έχει γίνει από τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού πρόταση τοποθέτησης, που μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις αφορά θέση εκτός νομού διαμονής του υπαλλήλου!

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ συνεδρίασε προχθές (16/10) με αποκλειστικό θέμα τις σοβαρές καθυστερήσεις στην τοποθέτηση – όπως προβλέπει η συμφωνία -  σε νέα θέση των 350 του RBY, που δεν μετακινήθηκαν.

Όπως αναφέρεται από την Ομοσπονδία, με την έναρξη της συνεδρίασης, τονίστηκε ότι η ΟΤΟΕ δεν θα αποδεχτεί καμία παραβίαση της συμφωνίας. Αυτό ισχύει για όσους πήγαν στην AFS αλλά και για όσους έμειναν στην τράπεζα.

Στη συνέχεια, έγινε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ομοσπονδία όσον αφορά τους εργαζόμενους που πήγαν στην AFS, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή τους στον κλάδο:

  • ιδρύθηκε επιχειρησιακό σωματείο, που θα ενταχθεί στη δύναμη της ΟΤΟΕ.
  • στις συναντήσεις της ΟΤΟΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της AFS κ. Γεωργακόπουλο ζητήθηκε και πάρθηκε δέσμευση ότι θα διασφαλιστεί ενιαίο εργασιακό καθεστώς για τους εργαζόμενους στην εταιρεία αυτή, μεταξύ των οποίων θα είναι και εργαζόμενοι από την PDS, οι οποίοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση καθεστώς τραπεζοϋπαλλήλων. 

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που επέλεξαν να μείνουν στην τράπεζα Πειραιώς, έγινε ενημέρωση από τους προέδρους όλων των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην τράπεζα, μετά τη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση

Οι πρόεδροι των συλλόγων, συνέκλιναν στις εκτιμήσεις τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις υλοποίησης του δεύτερου σκέλους της συμφωνίας, με τις τοποθετήσεις να γίνονται «με το σταγονόμετρο», προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και συνεχή αβεβαιότητα για 350 εργαζόμενους στο RBU. Όπως αναφέρθηκε, οι εργαζόμενοι αυτοί παραμένουν για 5η εβδομάδα σε αναγκαστική άδεια μετ’ αποδοχών, χωρίς να έχουν ακόμα τοποθετηθεί σε νέα θέση στην τράπεζα.

Η Ε.Γ. της ΟΤΟΕ, με ομόφωνη απόφασή της, καλεί τη διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να ολοκληρώσει την υλοποίηση της συμφωνίας, στο σύνολο των όρων της, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

ΚΥΡ

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΠΕΙΡ