Τράπεζες

Πειραιώς: Eν αναμονή ακόμα οι 300 του RBU – Νέα παρέμβαση του ΣΕΥΤΠΕ


Ενώ οι 300 εργαζόμενοι της πρώην, πλέον, διεύθυνσης διαχείρισης απαιτήσεων δανείων (RBU) της Πειραιώς, που επέλεξαν να παραμείνουν στην τράπεζα και να μην μετακινηθούν στη νέα εταιρεία με την Intrum, διανύουν την τέταρτη εβδομάδα ιδιότυπης αναγκαστικής άδειας μετ’ αποδοχών, δεν διαφαίνεται – τουλάχιστον για τους περισσότερους – προοπτική άμεσης τοποθέτησής τους σε νέες θέσεις.

Αυτό είναι το συμπέρασμα χθεσινής (9/10) συνάντησης, για την εκκρεμότητα, των επικεφαλής της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού της τράπεζας, με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ).

Σύμφωνα με τον σύλλογο, οι εκπρόσωποι της τράπεζας ανέφεραν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν προτάσεις ανάληψης υπηρεσίας, σε περιορισμένο, όμως, αριθμό εργαζόμενων, ενώ για τους υπολοίπους θα παραταθεί εκ νέου η περίοδος ειδικής αδείας μετ’  αποδοχών.

Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι ορισμένες από τις προτάσεις θα αφορούν παροχή εργασίας εκτός νομού, σημείο που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών οι οποίοι ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στις προστατευτικές διατάξεις των Οργανισμών Προσωπικού, της εργατικής νομοθεσίας αλλά και της έγγραφης συμφωνίας της τράπεζας με την ΟΤΟΕ.

Ο ΣΕΥΤΠΕ σε ενημέρωση προς τα μέλη του για τη συνάντηση, διαπιστώνει κωλυσιεργία από πλευράς διοίκησης και προσπάθειας διατήρησης του κλίματος ανασφάλειας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Από την πλευρά μας, επιμείναμε στην ανάγκη άμεσης αξιοποίησης του έμπειρου, κατηρτισμένου και επιχειρησιακά ετοιμοπόλεμου στελεχιακού δυναμικού του RBU, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες τόσο στις κεντρικές υπηρεσίες, όσο και στο δίκτυο των καταστημάτων, όπως επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί με πλήθος ανακοινώσεων και αντίστοιχων παρεμβάσεών μας.

Επιπλέον, αναδείξαμε και το οξύμωρο του πράγματος, από τη μια να πραγματοποιούνται νέες προσλήψεις, για τις οποίες οι εκπρόσωποι της ΔΑΔ  επικαλέστηκαν τις γενικότερες διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει αναξιοποίητο το κομμάτι εκείνο, που αποτελεί την άλλοτε αποκαλούμενη «ναυαρχίδα» της τράπεζας και συνέβαλε καταλυτικά στην επιστροφή του οργανισμού στην κερδοφορία, με την ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό και την άριστη κατάρτισή του στις τραπεζικές εργασίες».

Ο σύλλογος προαναγγέλλει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση αξιοποίηση των 300 του RBU και επισημαίνει ότι μαζί με τον Ενωτικό Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (πρ. Μακεδονίας - Θράκης) αλλά και τρία μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ έχει ήδη ζητήσει εγγράφως την έκτακτη σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας, προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

Διαβάστε επίσης