Αγορές

Μικρά κέρδη στις τράπεζες, εύθραυστες ισορροπίες στο χρηματιστήριο


Με διακυμάνσεις μικρού εύρους χωρίς κατεύθυνση  κινούνται σήμερα οι βασικοί δείκτες του ΧΑ, αναζητώντας επίπεδα ισορροπίας μετά τη διορθωτική κίνηση και τις απώλειες των τελευταίων ημερών. Ενισχύονται οι τραπεζικές μετοχές. Διατήρηση της μεταβλητότητας προβλέπουν οι αναλυτές, εκτιμώντας ότι η αγορά θα βρεί στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Αρνητική η επίδραση από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου το κλίμα έχει επιδεινωθεί. Στο -1,2% ο DAX της Φρανκφούρτης, 1% χάνει ο FT100  στο Λονδίνο.

Τα ξένα χαρτοφυλάκια  παραμένουν αδρανή στο ΧΑ, ή περιορίζονται σε  κινήσεις διευθέτησης εκκρεμοτήτων, ενόψει του κλεισίματος των Παραγώγων και της λήξης  της ετήσιας διαχειριστικής περιόδου. Αποτέλεσμα, η υποτονική συναλλακτική κίνηση και ο χαμηλός τζίρος – μόλις 13 εκατ. ευρώ σε δυόμιση ώρες συνεδρίασης.

Πηγή αβεβαιότητας και αστάθμητο παράγοντα για το χρηματιστήριο παραμένουν οι εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπου  πιθανολογείται περαιτέρω όξυνση. Το θέμα αυτό επισκιάζει πλέον «καλά νέα» οικονομικού ενδιαφέροντος και  ενδιαφέρουσες ειδήσεις από τον επιχειρηματικό χώρο.

Μετοχές και δείκτες

Το θετικό μέχρι στιγμής στο ΧΑ είναι ότι επιβεβαιώνεται η στήριξη στην περιοχή των 860 μονάδων, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η διορθωτική κίνηση.
Επόμενος  στόχος η επάνοδος  στην περιοχή των 875-880 μονάδων πριν από το κλείσιμο των Παραγώγων τη μεθεπόμενη Παρασκευή.
Ο Γενικός Δείκτης κινείται τώρα περί τις 865,5 μονάδες με κέρδη περίπου 0,20%.
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,30%, στις 2.181,5 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε +1,89% και τώρα ενισχύεται κατά 1,40%.  Προηγείται η Eurobank με +2%. Ακολουθούν Alpha και Εθνική +1,2%, Πειραιώς +1%, Attica +0,3%.
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ΟΠΑΠ +1,9%.  Τιτάν +1,2%, ΔΕΗ και Βιοχάλκο +1%, Jumbo +0,7%.

 Με τις μεγαλύτερες απώλειες Ελλάκτωρ -1,7%,  ΑΔΜΗΕ -1,4%, Φουρλής, Coca-Cola και Cenergy -0,8%.

Διαβάστε επίσης