ΕΥΖην

Αντίστροφη δίαιτα: Χάνουμε λίπος, τρώγοντας περισσότερο!


Γίνεται να χάνουμε λίπος, τρώγοντας περισσότερο; Παρ' ότι φαίνεται παράδοξο, ναι! Η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων, μπορεί να είναι το “κλειδί” για την απώλεια βάρους και την μείωση του σωματικού λίπους Ακριβώς αυτό υπόσχεται μια δίαιτα με σταδιακή αύξηση θερμίδων. Ο λόγος για τη λεγόμενη «αντίστροφη δίαιτα», την οποία έχουν ακολουθήσει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Ο *Άκης από τη CTfivepercent Nutrition Team μας παρουσιάζει τη δίαιτα αυτή και πως λειτουργεί:

Η αντίστροφη δίαιτα περιγράφεται συχνά ως «η δίαιτα μετά τη δίαιτα». Μπορεί να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να αυξήσει κανείς την απώλεια βάρους και τα επίπεδα ενέργειας.

Τι είναι η αντίστροφη δίαιτα;

Η αντίστροφη δίαιτα περιλαμβάνει τη σταδιακή αύξηση της πρόσληψης θερμίδων σε μια προσπάθεια να τονωθεί ο μεταβολισμός και να ομαλοποιηθούν τα επίπεδα ορμονών, ενώ χάνεται παράλληλα βάρος.

Πώς λειτουργεί;

Η αντίστροφη δίαιτα περιλαμβάνει συνήθως αύξηση της πρόσληψης θερμίδων κατά 50-100 θερμίδες την εβδομάδα πάνω από τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε σήμερα για να διατηρήσετε το βάρος σας. Αυτή η περίοδος διαρκεί 4-10 εβδομάδες ή μέχρι να φτάσετε στον στόχο σας. Ωστόσο, η πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να παραμείνει η ίδια κατά τη διάρκεια όλης της δίαιτας. Η αύξηση της πρόσληψης θερμίδων μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό σας και να βοηθήσει το σώμα σας να καίει περισσότερες θερμίδες μέσω της θερμογένεσης χωρίς άσκηση, η οποία περιλαμβάνει καθημερινές ενέργειες όπως το περπάτημα.

Μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους;

Η αύξηση της πρόσληψης θερμίδων μετά από μια δίαιτα θα μπορούσε να αυξήσει την καύση θερμίδων και να ομαλοποιήσει τα επίπεδα ορμονών, γεγονός που θα μπορούσε να προωθήσει την απώλεια και τη συντήρηση βάρους. Η αντίστροφη δίαιτα μειώνει επίσης τον κίνδυνο υπερφαγίας, ένα κοινό πρόβλημα μεταξύ εκείνων που έχουν εξαιρετικά περιοριστικές διατροφές. Ουσιαστικά, η αντίστροφη δίαιτα λειτουργεί  διευκολύνοντας τη μετάβασή σας σε μια κανονική διατροφή ενώ παράλληλα καίει το λίπος του σώματος σας.

Ημερήσιο παράδειγμα αντίστροφης δίαιτας:

  • Γεύμα 1: 1/2 φλιτζ. βρώμη (ξηρή ποσότητα) μαγειρεμένη με νερό,1/2 φλυτζ. φράουλες, 6 ασπράδια και ένας κρόκος.
  • Γεύμα 2: 1 φλυτζ. πράσινα λαχανικά,227γρ. στήθος κοτόπουλο.
  • Γεύμα 3: Σάντουϊτς με τόνο, με 170γρ. τόνο (σε άλμη), 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα χωρίς λιπαρά, 2 μαρουλόφυλλα.
  • Γεύμα 4: Σαλάτα με 227γρ. στήθος κοτόπουλο, 2 κουτ. σούπας ντρέσινγκ, 1/2 μέτρια ντομάτα, 2 μαρουλόφυλλα, 1/2 φλιτζ. μπρόκολο.

Τα πλεονεκτήματα της αντίστροφης δίαιτας:

Λιγότερο άγχος, η πρόσληψη θερμίδων αυξάνεται (περισσότερο φαγητό), τα επίπεδα ενέργειας ενδεχομένως να βελτιωθούν (αύξηση έντασης και αντοχής κατά τη διάρκεια της προπόνησης) αυξημένες διατροφικές επιλογές.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, για κάποιον που χρειάζεται να επαναφέρει το μεταβολισμό του στη σωστή λειτουργία, μετά από παρατεταμένη δίαιτα χαμηλών θερμίδων, με αυστηρούς περιορισμούς. Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να έχουν περισσότερες επιλογές και ευελιξία.

Η αντίστροφη δίαιτα απαιτεί υπομονή και πειθαρχία έως κάποιο ορισμένο βαθμό, αλλά η ενσωμάτωση αυτής της μεθόδου στη διατροφή σας, μπορεί πραγματικά να σας υποδείξει μέχρι τι βαθμό μπορείτε να πιέσετε το δικό σας σώμα παράλληλα με την μεγάλη απώλεια λίπους που θα καταφέρετε να έχετε!

* Ο Άκης (CT fiveprcent - Nutritionteam) είναι Personal Trainer, Προπονητής Σωματικής Διάπλασης και Διαιτολόγος – Διατροφολόγος.

facebook: CTfivepercent-Nutritionteam Akis
Instagram: ct_fiveper_nutritionteam_akis

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα