Τράπεζες

Αλλαξε χέρια 3,5% της Εθνικής και 2,74% της Eurobank !


Ενώ το χρηματιστήριο έχει πάρει «την κάτω βόλτα» και οι βασικοί δείκτες καταγράφουν σήμερα μεγάλες απώλειες, αίσθηση και  ερωτηματικά προκαλούν οι μετακινήσεις μεγάλων πακέτων μετοχών Εθνικής και Eurobank – σε τιμές μάλιστα αρκετά χαμηλότερες από το χθεσινό κλείσιμο και από τις τρέχουσες στο ταμπλό.

Τα πακέτα αντιστοιχούν σε ποσοστά που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν στρατηγικές συμμετοχές στις δύο τράπεζες, δεδομένης και της μεγάλης διασποράς μετοχών τους. Πωλητές και αγοραστές είναι προφανώς διεθνείς χρηματοοικονομικοί οίκοι και μεγάλα funds, που αναδιαρθρώνουν τις τοποθετήσεις τους στο ΧΑ.

Με την έναρξη των συναλλαγών μεταβιβάσθηκαν δύο πακέτα 16 εκατομμυρίων μετοχών Εθνικής το καθένα, - συνολικά 32 εκατ. τεμαχίων, που αντιστοιχούν σε 3,5% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συναλλαγές έγιναν από χαρτοφυλάκια που διαχειρίζονται η  JP Morgan, η Goldman Sachs  και  η Morgan Stanley.

Η τιμή ήταν 2,8066 ευρώ ανά μετοχή για το ένα και 2,8067 για το δεύτερο, κατά 5,5%  χαμηλότερη από το χθεσινό κλείσιμο. Η συνολική αξία των δύο συναλλαγών ανήλθε σε 89,8 εκατ. ευρώ.
Ακολούθησε ένα ακόμη μικρό πακέτο 160.0000 μετοχών Εθνικής στα 2,87 ευρώ.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης άλλαξαν επίσης χέρια τέσσερα πακέτα μετοχών Eurobank, αποτελούμενα από 25,37 εκατ. τμχ το κάθε ένα (101,5 εκατ. μετοχές συνολικά, που αντιστοιχούν σε 2,74% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας). Η μεταβίβαση έγινε στα  0,841 ευρώ ανά μετοχή, 5,5% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 85,37 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης