Τράπεζες

Στο Μαξίμου ο Watsa για τράπεζες και νέες επενδύσεις


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του ομίλου Fairfax, Prem Watsa.

Τον P. Watsa συνόδευε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν θέματα του τραπεζικού χώρου, αλλά και οι προοπτικές νέων επενδύσεων της Fairfax στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, από την πλευρά της κυβέρνησης τονίστηκε η αποφασιστικότητα για την εμπροσθοβαρή εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων με σειρά άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Watsa έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς, όπως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, η αγορά ακινήτων και οι τουριστικές επενδύσεις.

Αξίζει να σημεiωθεί, ότι η Fairfax αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους  ξένους επενδυτές στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, με σειρά τοποθετήσεων σε ελληνικά assets και κορυφαίους ομίλους, όπως η Eurobank

Ο 68χρονος Καναδός ιδρυτής του επενδυτικού κολοσσού  ξεκίνησε  χθες την επίσκεψή του στην Ελλάδα έχοντας επαφές με τη διοίκηση της Eurobank και τις διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες η Fairfax Financial Holdings έχει μετοχική συμμετοχή στην Ελλάδα.

Μέσα στην ημέρα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις