Επιχειρήσεις

€600 εκατ. από Εθνική και Πειραιώς στην Invel για Prodea


Ομολογιακό δάνειο 600 εκατ. ευρώ πήρε η Invel Real Estate ΙΙ από την Εθνική και την Τρ. Πειραιώς, αναχρηματοδοτώντας παλαιότερα δάνεια που είχε συνάψει, προκειμένου να εξαγοράσει μερίδιο της εισηγμένης εταιρείας Prodea από την "ομογάλακτη" ολλανδική Invel Real Estate.

 Το ομολογιακό είναι 15ετούς διάρκειας, με χαμηλό επιτόκιο και θα δώσει τη δυνατότητα στην Invel να περιορίσει τις χρηματοοικονομικές δαπάνες της, προχωρώντας παράλληλα σε νέες επενδυτικές τοποθετήσεις.

Επισημαίνεται ότι η Invel Real Estate ΙΙ κατείχει περίπου 66% της Prodea και αύξησε τη συμμετοχή της σε 80,22%, εξαγοράζοντας πρόσθετο ποσοστό από συγγενή εταιρεία. Ηταν μια κίνηση εσωτερικής αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίου στον όμιλο Castlelake, όπου ανήκουν και οι δύο Invel  (η αγοράστρια και η πωλήτρια).

Ο όμιλος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών και στη ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της Prodea.Τα τελευταία εννέα χρόνια, υπό την ενεργό διεύθυνση της Invel, η Prodea αύξησε την τρέχουσα αξία του ενεργητικού της από περίπου 900 εκατ.σε περίπου 2,4 δισ.ευρώ, ενώ διένειμε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ στους μετόχους της.

Οσον αφορά το ομολογιακό ων 600 ευρώ από την Εθνική και την Τρ. Πειραιώς, ο  Managing Partner και ιδρυτής της Invel Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου, δήλωσε:

«Αυτή η αναχρηματοδότηση είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο για την Invel. Ερχεται σε μια καθοριστική χρονική στιγμή, καθώς η Prodea έχει ξεκινήσει τη νέα στρατηγική της για να ενισχύσει περαιτέρω την έκθεσή της σε ενεργειακά αποδοτικά κτίρια και αποθήκες logistics νέας γενιάς. Σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε ένα πλαίσιο δύσκολων μακροοικονομικών συνθηκών, η ομάδα μας εξασφάλισε μια σύνθετη αναχρηματοδότηση με δύο κοινοπρακτικές τράπεζες, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις ακινήτων φέτος.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό μας μοντέλο και όραμα και αποτελεί απόδειξη του ιστορικού που έχουμε δημιουργήσει από τότε που εισήλθαμε στην ελληνική αγορά, σε μια περίοδο μεγάλων αναταράξεων, όταν λίγοι είχαν την εμπιστοσύνη, τη διορατικότητα ή την ικανότητα να επενδύσουν».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα