Επιχειρήσεις

Prodea Investments: Αύξηση σε EBITDA και έσοδα το α’ τρίμηνο


Αύξηση των EBITDA και των εσόδων της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, σε σύγκριση με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα, ανακοίνωσε η Prodea Investments.

Συγκεκριμένα η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 6,5% στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων και 16,6% στα έσοδά της το α’ τρίμηνο.  Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 36,5 εκατ. ευρώ από 31,3 εκατ. που ήταν στο α' τρίμηνο του 2021, ενώ τα EBITDA έφθασαν στα 26,1 εκατ. ευρώ από 24,5 εκατ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αριστοτέλης Καρυτινός δήλωσε: «Η αύξηση κατά 16,6% του κύκλου εργασιών της PRODEA Investments, ως απόρροια της ωρίμανσης των έργων ανάπτυξης, των νέων επενδύσεων σε ακίνητα εισοδήματος και των νέων εκμισθώσεων, είναι ένα πρώτο δείγμα των αποτελεσμάτων της επενδυτικής στρατηγικής που υλοποιεί η εταιρεία μας με στόχο τη βελτιστοποίηση τόσο της σύνθεσης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου όσο και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ακινήτων με βασικό πυλώνα ανάπτυξης τις αρχές της αειφορίας.»

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση αναφορικά με τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις, η Διοίκηση παρακολουθεί στενά και αξιολογεί την κατάσταση προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να αναπροσαρμόσει τα επιχειρηματικά της σχέδια (αν αυτό απαιτηθεί) με στόχο τη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας και τον  περιορισμό τυχόν αρνητικών επιπτώσεων. Η Εσωτερική Αξία (NAV) του Ομίλου την 31η Μαρτίου 2022 ανήλθε σε €1.414,0 εκατ. ή €5,53 ανά μετοχή έναντι €1.396,3 εκατ. και €5,47 ανά μετοχή αντίστοιχα την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας ο κ. Καρυτινός ανακοίνωσε επενδύσεις που θα φθάσουν τα 600 εκατ. ευρώ, με τα 150 εκατ. επενδύονται μέσα στην τρέχουσα χρήση. Ο κ. Καρυτινός επανέλαβε πως η διοίκηση επιδιώκει να αυξήσει τη διασπορά της μετοχής, καθώς σήμερα ένας μέτοχος ελέγχει σχεδόν το 98% της μεγαλύτερης ελληνικής ΑΕΕΑΠ. Ωστόσο δεν αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Το επενδυτικό σχέδιο των 600 εκατ. ευρώ συνδέεται με την απόκτηση ακινήτων συνολικής επιφάνειας γύρω στα 417.000 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.)., με το 62% να είναι γραφεία, το 25% logistics, το 9% ξενοδοχεία και οικιστικές αναπτύξεις και το υπόλοιπο 4% κτήρια μικτής χρήσης (με γραφεία, καταστήματα, κ.λπ.). Το 87% των συγκεκριμένων ακινήτων αφορά «πράσινα» κτήρια που έχουν και διεθνείς πιστοποιήσεις για την κατανάλωση ενέργειας, νερού, κ.α. Το 66% των νέων επενδύσεων είναι ήδη συμβασιοποιημένο, το 17% βρίσκεται κοντά στην συμβασιοποίηση και το υπόλοιπο 17% βρίσκεται σε αρχικό στάδιο διαπραγματεύσεων, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Prodea