Επιχειρήσεις

Υψηλή μερισματική απόδοση από την Εθνική, με συναίνεση SSM


 Τα ιδιαίτερα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης δίνουν τη δυνατότητα στις ελληνικές συστημικές τράπεζες να προσφέρουν στους μετόχους τους υψηλές μερισματικές αποδόσεις, μετά από σχεδόν μια 15ετία χωρίς μερίσματα.

Το αν τελικά θα διανείμουν κέρδη -και πόσα, θα εξαρτηθεί από από τις ευρωπαϊκές  εποπτικές αρχές. Τα μηνύματα από τον SSM είναι ενθαρρυντικά: Εχοντας υπόψη τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών στο 9μηνο και τις προβλέψεις τους για την ετήσια κερδοφορία, κατ' αρχήν φαίνεται να συναινεί, χωρίς να έχει δώσει επίσημα και κατηγορηματικά το πράσινο φώς.
  Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και οι διοικήσεις των τραπεζών ελπίζουν ότι οι εγκρίσεις θα δοθούν πριν από την τελική κατάρτιση των ισολογισμών τους για την κλειόμενη χρήση.

 Στην Εθνική Τράπεζα εκτιμούν ότι ο SSM θα συναινέσει στη διανομή του 20%-30% των φετινών καθαρών κερδών, που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα επίπεδα του 1,1 δισ. ευρώ
  Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα θα μπορέσει να μοιράσει 220-300 εκατ. ευρώ, δίνοντας μέρισμα 0,23 έως 0,32 ευρώ ανά μετοχή.
  Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε μερσματική απόδοση 3,6% έως 5,1% επί της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, που κινείται τις τελευταίες μέρες κοντά στα 6,30 ευρώ.

Είναι ένα ισχυρό κίνητρο διακράτησης της μετοχής, αλλά και κίνητρο για νέες τοποθετήσεις από συντηρητικά χαρτοφυλάκια και αποταμιευτές που επενδύουν μεσομακροπρόθεσμα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα