Αγορές

Απνοια και μικρές απώλειες στο χρηματιστήριο


Χαμηλό βαρομετρικό επικρατεί στο χρηματιστήριο και οι δείκτες επιστρέφουν σε καθοδική τροχιά, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η αγορά δεν έχει βρει σημεία ισορροπίας. Οι απώλειες πάντως είναι περιορισμένες και ενδέχεται να καλυφθούν τις επόμενες ώρες, σε περίπτωση ενδοσυνεδριακής αντίδρασης.

Η υποτονική συναλλακτική κίνηση και ο εξαιρετικά χαμηλός τζίρος (μόλις 7 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίωρο της συνεδρίασης) υποδηλώνουν απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος με παράλληλη απροθυμία ρευστοποιήσεων σε χαμηλότερες τιμές.

Στάση αναμονής τηρούν τα ξένα funds και τα διεθνή χαρτοφυλάκια, αναμένοντας σαφέστερες ενδείξεις για τις προοπτικές του ΧΑ. Αντικείμενο προβληματισμού οι εξελίξεις στο μέτωπο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης, που δημιουργούν κινδύνους γενικότερης "ανάφλεξης" στην περιοχή, αυξάνοντας το ρίσκο στο χρηματιστήριο.

 Αρνητικός καταλύτης και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, που επηρεάζουν πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά δεν έχει αποκτήσει σαφή τάση. Κυρίαρχο στοιχείο και τις επόμενες μέρες θα είναι η μεταβλητότητα, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής θα παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές, που συνεχίζουν να δίνουν κατεύθυνση  στο ΧΑ.

Ως θετική ένδειξη ερμηνεύεται η παραμονή του ΓΔ πάνω από την κρίσιμη περιοχή βραχυχρόνιας στήριξης στις 630 μονάδες.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με θετικό πρόσημο στους βασικούς, οι οποίοι όμως πήραν γρήγορα πτωτική κατεύθυνση και αυτή την ώρα βρίσκονται στα χαμηλά ημέρας, με περιορισμένες απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι -+0,54% στις 639,77 μονάδες. Τώρα βρίσκεται στις 634,85, υποχωρώντας κατά 0,23%.

Περίπου 0,30% χάνει ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης  στις 1.504,1 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε +1,09% στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών και τώρα έχει γυρίσκει στο κόκκινο, χάνοντας κάτι περισσότερο από 0,50%.

Διαβάστε επίσης