Αγορές

Σε κινούμενη άμμο το ΧΑ -Μικρές απώλειες


Με έντονες διακυμάνσεις και εναλλαγές κατεύθυνσης κινήθηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο ΧΑ, αναζητώντας σημεία ισορροπίας εν μέσω της αβεβαιότητας που προκαλούν η αυξανόμενη ένταση στα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας. Οι μάχες πωλητών-αγοραστών αναμένεται ότι θα συνεχισθούν τις επόμενες μέρες, προκαλώντας έντονη μεταβλητότητα.

 «Τορπίλη» για το ελληνικό χρηματιστήριο αποδεικνύονται οι κινήσεις της Τουρκίας σε ανατολική Μεσόγειο-νότιο Αιγαίο, που αυξάνουν πάλι την ένταση στην περιοχή, δημιουργώντας κινδύνους γενικότερης "ανάφλεξης". Το αυξανόμενο γεωπολιτικό ρίσκο καθιστά επιφυλακτικούς τους ξένους επενδυτές, που προτιμούν να μείνουν στο περιθώριο.

Με τα funds  να μένουν αδρανή, η συναλλακτική κίνηση ήταν σήμερα εξαιρετικά υποτονική και ο τζίρος χαμηλός - μόλις 30,8 εκατ. ευρώ, συν 4,7 εκατ. σε προσυμφωνημένες μεταβιβάσεις πακέτων.

Στο επίκεντρο της προσοχής οι τραπεζικές μετοχές, που υπέστησαν χθες τις μεγαλύτερες απώλειες και συνέχισαν σήμερα να χάνουν έδαφος.

Μετοχές και δείκτες

Ισχυρή ανοδική αντίδραση εκδηλώθηκε ενδοσυνεδριακά, επαναφέροντας τους δείκτες σε θετικό πρόσημο. Δεν είχε όμως διάρκεια και τα κέρδη εξανεμίσθηκαν την τελευταία ώρα.

Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι --0,58% στις 633,70 μονάδες, ύρισε ανοδικά μέχρι +0,54% (στις 640,83) και  τερμάτισε με οριακές απώλειες 0,17% στις 636,32 μονάδες. Θετική ένδειξη από τεχνική άποψη θεωρείται το γεγονός ότι παραμένει πάνω από τη γραμμή στήριξης στις 630 μονάδες.

Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,20% στις 1.508,63 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε ενδοσυνεδριακό χαμηλό -0,87% και γυρίζοντας ανοδικά πήγε μέχρι +1,34%. Μετά τις 15:00 πήρε καθοδική κατεύθυνση, έχασε όλα τα κέρδη και τερμάτισε στο κόκκινο, με -0,27%.

Διαβάστε επίσης