Αγορές

ΧΑ: Οι ρευστοποιήσεις ανακόπτουν την ανοδική κίνηση


Με θετικό πρόσημο κινούνται και σήμερα οι δείκτες του ΧΑ, αλλά το σκηνικό της χθεσινής συνεδρίασης επαναλαμβάνεται: Οι κινήσεις κατοχύρωσης βραχυχρόνιων αποδόσεων προκαλούν πιέσεις και τα κέρδη σταδιακά ψαλιδίζονται.

Οι προσδοκίες πάντως παραμένουν ισχυρές, εν αναμονή τελικής έγκρισης του σχεδίου "Ηρακλής" για τα κόκκινα δάνεια και των αποτελεσμάτων 9μήνου που θα ανακοινώσουν οι τράπεζες και άλλες μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις.

Περιορισμένη η θετική επίδραση από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου διαμορφώνονται σήμερα ισχυρές ανοδικές τάσεις.

 Στο ΧΑ το στοίχημα είναι τώρα η υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 900 μονάδων, που αποτελεί  περιοχή ισχυρής αντίστασης. Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές επισημαίνουν ότι  αυτή η κίνηση του ΓΔ  απαιτεί αυξημένο ημερήσιο τζίρο.

Μετοχές και δείκτες

 Προς το παρόν φαίνεται ότι η ανοδική δυναμική εξαντλείται και η αγορά θα χρειασθεί νέους θετικούς καταλύτες για να  επανέλθει σε  ανοδική τροχιά. Μετά τις 12:30 οι δείκτες έχουν πάρει καθοδική κατεύθυνση και τα αρχικά κέρδη έχουν χαθεί. "Αντέχουν" περισσότερο οι τραπεζικές μετοχές, που συνεχίζουν να δίνουν κατεύθυνση στην αγορά.

 Ο Γενικός Δείκτης πήγε +0,74% στις 894,82 μονάδες και τώρα βρίσκεται στις 889,3  στα χαμηλά ημέρας, με οριακά κέρδη 0,12%.

 Ο FTSE 25 της  υψηλής κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,20%%, στις 2.228 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι +1,94% και τώρα τα κέρδη του έχουν περιορισθεί σε 0,60%. ί άλμα +2,65% στις 919,5 μονάδες. Προηγούνται Πειραιώς +1,8% και Εθνική +1,6%. Στο +0,7% η Eurobank, οριακά στο κόκκινο η Alpha -0,2%), Attica -1,5%.
Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips  ΟΛΠ, Aegean, Σαράντης, ΟΤΕ σημειώνουν άνοδο 0,6% με 0,7%. Jumbo, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ +0,5%.
Στο κόκκινο μόνον Coca-Cola με οριακές απώλειες (-0,1%).

Διαβάστε επίσης