Επιχειρήσεις

Viva Wallet: Νέα "επεισόδια" στην κόντρα μεγαλομετόχων


Νέα "επεισόδια" αναμένονται στο σίριαλ της αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγαλομετόχων της Viva Wallet, καθώς οι δύο πλευρές (JP Morgan- Καρώνης/Αντύπας) επιδίδονται σε κινήσεις τακτικής, αποφεύγοντας την ανοιχτή απ' ευθείας σύγκρουση και την τελική διευθέτηση των διαφορών τους.

Με πρωτοβουλία των Ελλήνων μεγαλομετόχων (Καρώνης-Αντύπας μέσω της "We Realize Com"), το ΔΣ της εταιρεία συγκάλεσε έκακτη γενική συνέλευση, στα θέματα της οποίας περιλαμβάνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 400 εκατ. ευρώ. Χωρίς να διευκρινίζονται οι λοιποί όροι της ΑΜΚ, στην πρόσκληση αναφέρεται ότι θα γίνει με αποτίμηση της Viva Wallet 3 δισ. ευρώ και ότι τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση εξαγορών, όπως σε συμφωνία των μετόχων.

Αναφέρεται επίσης ότι για να ληφθεί απόφαση για ΑΜΚ δεν αρκεί η πλειοψηφία στη ΓΣ, αλλά πρέπει να υπάρχει συναίνεση και από τους δύο μεγαλομετόχους (JP Morgan και "We Realize Com").

Σημείο-κλειδί στην υπόθεση είναι ότι μέσω της απόφασης για ΑΜΚ η πλευρά των Ελλήνων μεγαλομετόχων-ιδρυτών της εταιρείας επιχειρεί πλαγίως να αποσπάσει απόφαση που θα προσδιορίζει την τρέχουσα αξία της Viva Wallet σε 3 δισ. ευρώ. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί στην αρχική συμφωνία εξαγοράς του 48,5%  προβλέπεται ότι η JP Morgan μπορεί να εξαγοράσει το υπόλοιπο πλειοψηφικό ποσοστό βάσει της τρέχουσας αποτίμησης

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου  - εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει άλλη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών μεγαλομετόχων, που  κινούνται με διαφορετικούς προσανατολισμούς και προτεραιότητες.

Επισημαίνεται ότι το στρατηγικό και επιχειρηματικό πλάνο της  Viva Wallet, επικαιροποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες με σύμφωνη γνώμη των δύο μετόχων και θα τεθεί προς έγκριση στην  έκτακτη γενική συνέλευση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα