Επιχειρήσεις

Μπρα-ντε-φερ για την αποτίμηση της Viva Wallet και το τίμημα που θα πληρώσει η JP Morgan


Κλιμακώνεται η κόντρα παλαιών και νέων μεγαλομετόχων της Viva Wallet σχετικά με την αποτίμηση της εταιρείας -ουσιαστικά για το τίμημα που θα κληθεί να πληρώσει η JP Morgan προκειμένου να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο (51,5%) από τους ιδρυτές-μεγαλομετόχους Χάρη Καρώνη και Μάκη Αντύπα.

 Ο τρόπος αποτίμησης καθορίζεται στην αρχική σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ των δύο πλευρών, όταν η JP Morgan εξαγόρασε το 48,5% με πρόβλεψη εξαγοράς και του υπόλοιπου 51,5%

 Ομως ο αμερικανικός οίκος επιχειρεί να μειώσει το τίμημα, επικαλούμενος αλλαγή των συνθηκών αγοράς, που χαμηλώνει την αποτίμηση της εταιρείας. Για το σκοπό αυτό ήρθαν προχθές στην Αθήνα ανώτατα στελέχη της JP Morgan, κομίζοντας προτάσεις για τους όρους της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου.

Η πλευρά Καρώνη-Αντύπα. επιμένει στην τήρηση των συμπεφωνημένων και δεν φαίνεται διατεθειμένη να ενδώσει στις πιέσεις των Αμερικανών εταίρων. Διαμηνύει μάλιστα ότι αν δεν ολοκληρωθεί το deal με τους συμφωνημένους όρους, "υπάρχουν και τα δικαστήρια"..

 Πάντως, τραπεζικοί παράγοντες που έχουν γνώση του θέματος εκτιμούν ότι θα βρεθεί λύση χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα