Επιχειρήσεις

Η JP Morgan απέκτησε το 48,5% της Viva Wallet


H Viva Wallet και η J.P. Morgan ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της Συναλλαγής μέσω της οποίας η J.P. Morgan αποκτά ποσοστό 48,5% στη Viva Wallet Holdings Software Development S.A. (Viva Wallet).

Όπως ανακοινώθηκε, οι ιδρυτές Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας παραμένουν μέτοχοι πλειοψηφίας και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, διατηρώντας το 51,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet.

Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, η J.P. Morgan μετατρέπει, επίσης, το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο της Viva Wallet. Ετσι η Viva Wallet μηδενίζει τον δανεισμό της και αυξάνει το κεφάλαιό της κατά 100 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η συμφωνία μεταξύ της Viva Wallet και της J.P. Morgan ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022 και ολοκληρώνεται τώρα.

 Οι δραστηριότητες

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωη της, η Viva Walletρίναι κορυφαία ευρωπαϊκή cloud-based neobank, είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που διαμορφώνουν το μέλλον των πληρωμών, με στόχο την ενοποίηση του κατακερματισμένου ευρωπαϊκού χώρου πληρωμών.

Με τοπικά υποκαταστήματα σε 24 Ευρωπαϊκές χώρες, είναι στρατηγικά τοποθετημένη, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, αλλά και των ψηφιακών marketplaces, σε όλη την Ευρώπη. Αξιοποιώντας τις προηγμένες δυνατότητες των τεχνολογιών που έχει δημιουργήσει, όπως το "tap-on-phone Viva Wallet POS app" και το Smart Checkout payment gateway, η Viva Wallet, προσφέρει απρόσκοπτη, ασφαλή και ολοκληρωμένη online και offline διαδικασία πληρωμών (omnichannel), βελτιστοποιώντας τη λειτουργία των επιχειρήσεων και την εμπειρία του καταναλωτή.

Επιπλέον, ενόψει εφαρμογής του EU Digital Services Act, η Viva Wallet καθίσταται η ιδανική επιλογή για κάθε marketplace πλατφόρμα που επιθυμεί να ακολουθήσει τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της βιομηχανίας πληρωμών.

 Μετοχές σε στελέχη και εργαζόμενους

Το πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης (Share Option Plan) στους εργαζομένους και στα στελέχη της Viva Wallet παραμένει βασικός παράγοντας για την ταχεία ανάπτυξη του Οργανισμού.

Τριάντα πέντε χιλιάδες (35.000) μετοχές αξίας 50 εκατ. δολαρίων θα διανεμηθούν σε 200 στελέχη της Viva Wallet - "intrapreneurs"-, αντικατοπτρίζοντας την ουσιαστική συμβολή και την προσήλωσή τους στους στόχους της εταιρείας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα Share Option Plans που έχουν εφαρμοστεί στον επιχειρηματικό κόσμο.

Τόσο τα υφιστάμενα όσο και τα μελλοντικά στελέχη και εργαζόμενοι της Viva Wallet θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο νέο πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης, εξασφαλίζοντας για την εταιρεία την προσέλκυση νέων στελεχών από ολόκληρη την Ευρώπη, που θα μοιράζονται το όραμα και τις αξίες της Viva Wallet.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα