Νέο Επιχειρείν

Τρίτη εξαγορά ελληνικής startup - Η Prodege πήρε την Pollfish


Αλλη μία εξαγορά ελληνικής startup - η τρίτη μέσα σε λίγες μέρες - ανακοινώθηκε χθες, επιβεβαιώνοντας  το αυξανόμενο ενδιαφέρον αμερικανικών και διεθνών τεχνολογικών κολοσσών για το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων. Η αμερικανική Prodege, μια πρωτοποριακή πλατφόρμα μάρκετινγκ και πληροφοριών για καταναλωτές, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την ελληνικών συμφερόντων Pollfish, που ιδρύθηκε στην Αθήνα και εδρεύει πλέον στις ΗΠΑ.

Η ελληνική εταιρεία έχει αναπτύξει μια φιλική προς τον χρήστη και ισχυρή παγκόσμια πλατφόρμα DIY για έρευνα και άμεση εξαγωγή συμπερασμάτων, που βοηθούν επιχειρήσεις να διαμορφώσουν στρατηγικές προσέγγισης καταναλωτών. Η εφαρμογή παρέχει απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα από χρήστες χωρίς ειδικές γνώσεις, όπως και από επαγγελματίες της έρευνας.

Η Prodege εξαγοράζει αυτή την πλατφόρμα προκειμένου να προσφέρει σε συνεργάτες και πελάτες της  πρόσβαση σε οικονομικά αποδοτικές ερευνητικές λύσεις, επιτρέποντας στους ερευνητές να συγκεντρώσουν χρήσιμες πληροφορίες για τους καταναλωτές και να λαμβάνουν αποφάσεις.

Η Pollfish προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα διεξαγωγής ερευνών σε παγκόσμια κλίμακα και συγκέντρωσης αποτελεσμάτων σε άμεσο χρόνο.  Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται κορυφαία παγκόσμια brands μεταξύ των οποίων η Apple, το Spotify, η NFL, το Netflix, η Samsung κ.α καθώς και κράτη αλλά και διεθνείς οργανισμοί.

Ο CEO και πρόεδρος της Prodege, Chuck Davis δήλωσε: "Καθώς η Prodege συνεχίζει να χαράσσει ένα μονοπάτι καινοτομίας, αυτή η εξαγορά είναι μια συναρπαστική εξέλιξη για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τη σύγχρονη προσέγγιση της Pollfish στην έρευνα των καταναλωτών και την ισχυρή δέσμευση στην ποιότητα των δεδομένων και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Prodege ».

Ο Σύμβουλος της Pollfish, John Papadakis σχολίασε. "Η Prodege ευθυγραμμίζεται με την Pollfish όσον αφορά την προτεραιότητα στην ανάπτυξη και την καινοτομία και διαθέτει τους πόρους και την τεχνογνωσία για να προωθήσει τη συνεχή επιτυχία μας."

Η Pollfish ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2013 και το 2015 μετέφερε την έδρα της στη Νέα Υόρκη.Εκεί στεγάζονται τώρα τα τμήματα Sales, Marketing, Finace, ενώ στην Αθήνα παραμένουν τα τμήματα που ασχολούνται με το customer support και το publisher acquisition.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 15% των μετοχών της κατέχει το PJ Tech Catalyst Fund  της Τρ. Πειραιώς.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Startups