ΕΥΖην

Τρισδιάστατα ολογράμματα το μέλλον του τσίρκου (vid)


Όσο διασκεδαστικό κι αν είναι το τσίρκο, όλοι γνωρίζουμε ότι τα ζώα του αποσπάστηκαν βίαια από το φυσικό τους περιβάλλον για να γίνουν θέαμα, ενώ εκτός του ότι είναι ουσιαστικά φυλακισμένα, συνήθως υφίστανται και τρομερή κακομεταχείριση. Μία λύση για να μη χαθεί το θέαμα, αλλά και να μην ταλαιπωρούνται ζώα, βρήκε το γερμανικό Roncalli Circus: αντικατέστησε τα ζώα με τρισδιάστατα ολογράμματά τους, με αποτέλεσμα να «κινούνται» μπροστά στα μάτια των θεατών άλογα, ελέφαντες ακόμη και ψάρια!

Δείτε το video πιο κάτω

Το Roncalli Circus είναι παλιό τσίρκο, που ιδρύθηκε πριν 45 χρόνια. Θέλοντας να εξελίξουν την εμπειρία της επίσκεψης σε τσίρκο, οι συντελεστές του χρησιμοποίησαν προβολείς για τη δημιουργία ολογραμμάτων, που γεμίζουν μιαν αρένα πλάτους 32 μέτρων και βάθους 5 μέτρων.

Ταυτόχρονα, εξασφαλίζουν ορατότητα 360 μοιρών για όλο το κοινό. Για να επιτύχουν αυτό, η TAG/TRAUM, η εταιρεία που πρακτορεύει το Roncalli Circus συνεργάστηκε με την Bluebox και ειδικούς οπτικο-ακουστικής από την Optoma.
   
Χιλιάδες θεατές μπορούν πλέον να απολαύσουν άλογα να καλπάζουν στην αρένα ή ελέφαντες να κάνουν κατακόρυφο, χωρίς να περιορίζει την απόλαυσή τους η έγνοια για τη σκληρή συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα.
   
Μήπως, αυτή η ολογραφική εμπειρία είναι το μέλλον της εμπειρίας σε ένα τσίρκο;

Διαβάστε επίσης