ΕΥΖην

Ένα τρισδιάστατο βιβλίο με μύθους ζώων, online θησαυρός για μικρούς και μεγάλους


Ένα τρισδιάστατο βιβλίο με μύθους ζώων, πραγματικός θησαυρός για μικρούς και μεγάλους, βρίσκεται on line και μπορεί να αποτελέσει ιδανική απασχόληση και για τις διακοπές!

Ο λόγος για το «The Book of Barely Imagined Beings» - στα Ελληνικά ο τίτλος θα μπορούσε να αποδοθεί «Το Βιβλίο των Όντων που ίσα που έχουμε φανταστεί». Το έχει γράψει ο Κάσπαρ Χέντερσον και είναι ένας περιεκτικός οδηγός της φυσικής ιστορίας πραγματικών ζώων, που είναι τόσο φανταστικά, που μοιάζει να έχουν βγει απ' τη μυθολογία.
 
Το βιβλίο αυτό βασάνιζε τη Ρωσίδα σχεδιάστρια Μαρία Τσερνάκοβα (Maria Chernakova) – χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Mary Komary –, ήθελε κάτι να κάνει μ' αυτό το βιβλίο. Το ήθελε τόσο πολύ που δεν της κολλούσε ύπνος. Μια μέρα, βρήκε τι να κάνει. Έφτιαξε ένα τρισδιάστατο βιβλίο από το βιβλίο του Χέντερσον!
 
Στην ευφάνταστη ερμηνεία της, τρισδιάστατες κινούμενες κατασκευές, εικονογραφήσεις με το χέρι, χάρτες και διαγράμματα απεικονίζουν γοητευτικά ζώα: από τον Ναυτίλο μέχρι το Αξολότλ. Η Μαρία φιλοτέχνησε ένα μόνον αντίτυπο. Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη και περιλαμβάνει 10 τρισδιάστατα κινούμενα έργα της.
 
Δεν μπορούμε να το αποκτήσουμε, αλλά μπορούμε όλοι να το απολαύσουμε στο Διαδίκτυο. Δεν χρειάζεται άλλωστε να αποκτούμε κάθε ωραίο που βλέπουμε, ειδικά όταν μπορούμε να το απολαμβάνουμε ούτως ή άλλως...

Διαβάστε επίσης