ΕΥΖην

I’m Not a Trophy: Η Τέχνη στην υπηρεσία των άγριων ζώων


Φωτογραφίες της Cara Delevigne από τον Arno Elias σε περιορισμένο αριθμό, σε υποστήριξη της προστασίας των άγριων ζώων

Η έκθεση με τις limited edition φωτογραφίες του Arno Elias υπέρ της προστασίας των άγριων ζώων ολοκληρώνεται στη γκαλερί YellowKorner στις 4 Απριλίου 2018, τελευταία μέρα κατά την οποία οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες για αγορά, και τελευταία ευκαιρία να δείτε και να αποκτήσετε τη συλλεκτική αυτή έκδοση.

Ο Arno Elias, γνωστός φωτογράφος, ίδρυσε την Ένωση "I'm Not a Trophy” με στόχο να επισημάνει την εκμετάλλευση των άγριων ζώων σε συνέχεια της παγκόσμιας κατακραυγής για την κλοπή του Cecil, του άγριου λιονταριού, το 2005.  Παράλληλα, δημιούργησε μια σειρά πρωτοποριακών φωτογραφιών.

Η ηθοποιός και μοντέλο Cara Delevigne έδωσε, με τη συμμετοχή της στην φωτογράφιση και την καμπάνια, παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και απήχηση.

Παρουσιάζοντας τα έργα αυτά σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, η Yellow Korner συνεισφέρει στην αύξηση της γνώσης για την καμπάνια αυτή και υπογραμμίζει το ρόλο της στην υπηρεσία της τέχνης της φωτογραφίας με κοινωνικό - πολιτικό ρόλο.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων Cara. Elephant και Cara.Lion θα διατεθούν στην ένωση του Arno Elias I'm Not a Trophy". Η σειρά περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά έργα.  

Ο Γάλλος φωτογράφος Arno Elias έχει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό βιογραφικό: συνθέτης, ζωγράφος και φωτογράφος. Έγινε παγκόσμια γνωστός από τις συνθέσεις του για το εστιατόριο – club Buddha-Bar στο Παρίσι. Επίσης, έχει συνθέσει μαζί με τη Shakira, το τραγούδι της διαφήμισης της Unicef “For Every Child” και συνεργαστεί με το Ίδρυμα της Brigitte Bardot για την προστασία των ζώων.

Το ταλέντο του στη μουσική του άνοιξε ευκαιρίες συνεργασίας με το χώρο της μόδας, και έχει δημιουργήσει φωτογραφίσεις μόδας με τον Jean Paul Gaultier και το Mario Testino, ενώ έχει εκθέσει τη φωτογραφική του δουλειά διεθνώς. Μέσα όπως οι New York Times, το NBC, η Chicago Tribune και το Miami Magazine έχουν αναφερθεί εκτενώς στα έργα του.