Διεθνή

Τουρκία: Αθωώθηκε η συγγραφέας Ασλί Ερντογάν


Είχε κατηγορηθεί για τρομοκρατικές δραστηριότητες

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έκρινε σήμερα αθώα την Τουρκάλα συγγραφέα Ασλί Ερντογάν η οποία κατηγορούνταν για "τρομοκρατικές δραστηριότητες". Η συγγραφέας δικαζόταν με τις κατηγορίες της "απόπειρας προσβολής της ακεραιότητας του κράτους" και της "συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση", καθώς και της "διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας".

Το δικαστήριο απάλλαξε των κατηγοριών την Ερντογάν, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Η Ασλί Ερντογάν, συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, δικαζόταν επειδή συνεργάστηκε με την κουρδική εφημερίδα Ozgur Gundem,  η οποία θεωρείται  ότι συνδεόταν με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η συγγραφέας, αφού κρατήθηκε επί 136 ημέρες στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερη στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2016 και κατάφερε να πάρει πίσω το διαβατήριό της τον Σεπτέμβριο του 2017 οπότε έφυγε για τη Γερμανία, παίρνοντας τον δρόμο της αυτοεξορίας, όπως έχουν κάνει πολλοί Τούρκοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες.

Από τότε ζει στη Φρανκφούρτη και στόχος της είναι να υπερασπιστεί όσους εξακολουθούν όσους διώκονται και φυλακίζονται επειδή αμφισβητούν το καθεστώς στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης