Αγορές

Το Solana και πάλι σε νέο ετήσιο μέγιστο! 5 λόγοι που το SOL μπορεί να ανέβει περισσότερο


Η αγορά κρυπτονομισμάτων συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία με αρκετά κρυπτονομίσματα να παρουσιάζουν σημαντική άνοδο. Ένα από αυτά είναι το Solana (SOL) το οποίο τράβηξε και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας, φτάνοντας σε νέο ετήσιο μέγιστο.

Καθώς το Bitcoin κυμαίνεται κοντά στο μέγιστό του για φέτος, το SOL επέδειξε μια αξιοσημείωτη ανοδική δυναμική, καταφέρνοντας να ξεπεράσει και πάλι την μέγιστη τιμή του, γεγονός που το κατέταξε στα πιο κερδοφόρα κρυπτονομίσματα των τελευταίων ημερών. 

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά 5 λόγους που το SOL μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το επερχόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και ποιο είναι το κρυπτονόμισμα που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες προοπτικές για φέτος.

Αγοράστε Bitcoin ETF στην προπώληση

1. Περιορισμένος αντίκτυπος των πωλήσεων του FTX

Παρά τις ανησυχίες σχετικά με την πώληση των SOL από την πτώχευση της FTX στα τέλη του 2022, η αξία του Solana όχι μόνο άντεξε, αλλά κατάφερε να σημειώσει και εντυπωσιακά κέρδη. Οι προσπάθειες εκκαθάρισης της FTX περιλάμβαναν ένα σημαντικό ποσό 55,75 εκατομμυρίων SOL. 

Ωστόσο, οι αρχικές ανησυχίες για μια πιθανή πτώση της αγοράς μετριάστηκαν καθώς οι επενδυτές αναγνώρισαν τον περιορισμένο αντίκτυπο αυτών των πωλήσεων. Παράγοντες όπως τα staked SOL και το εβδομαδιαίο όριο πωλήσεων των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο Solana.

2. Αυξημένη ζήτηση για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης SOL

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης SOL σε 745 εκατομμύρια δολάρια την τελευταία εβδομάδα, υποδηλώνει μια ισχυρή ζήτηση. Η συγκεκριμένη άνοδος που ξεπερνάει το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του SOL τον Νοέμβριο του 2021, ερμηνεύεται ως ένα θετικό δείγμα από μέρους των επενδυτών.

Solana

3. Αύξηση των καταθέσεων και της δραστηριότητας DApp

Η συνολική κλειδωμένη αξία του Solana στα συμβόλαια Staking όχι μόνο κατάφερε να σταματήσει την καθοδική πορεία, αλλά σημείωσε και άνοδο. Η πρόσφατη αύξηση κατά 10% των καταθέσεων εντός των αποκεντρωμένων εφαρμογών (DApps) στο blockchain του Solana μέσα σε μόλις 3 ημέρες, σηματοδοτεί μια θετική στροφή στην ανάκαμψη του δικτύου από την κρίση του FTX. Παρόλο που το τρέχον TVL των 9,2 εκατομμυρίων SOL είναι κάτω από το μέγιστο πριν από την πτώχευση του FTX, η ανοδική τάση υποδηλώνει μια πιθανή ανάκαμψη.

4. Αυξανόμενος αριθμός χρηστών DeFi

Το Solana έχει εδραιώσει τη θέση του ως η τέταρτη μεγαλύτερη αλυσίδα μπλοκ στον τομέα της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi). Η ανάπτυξη αυτή τεκμηριώνεται από την αύξηση των ενεργών διευθύνσεων, γεγονός ιδιαίτερα αξιοσημείωτο καθώς οι ανταγωνιστές του όπως το Ethereum, παρουσιάζουν μείωση των ενεργών χρηστών.

5. Βασικές συνεργασίες και αναβαθμίσεις

Η συνεχής ανάπτυξη του Solana δεν αποδίδεται μόνο στη δυναμική της αγοράς, αλλά και στις στρατηγικές εξελίξεις εντός της ίδιας της αλυσίδας μπλοκ. Σημαντικές συνεργασίες με γνωστές εταιρείες, όπως η Shopify, συμβάλλουν στη θετική πορεία του SOL. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Firedancer επικεντρώνεται στην ενίσχυση της επεκτασιμότητας του Solana, ενισχύοντας τη θέση του ως κορυφαίο blockchain.

Αγοράστε Bitcoin ETF στην προπώληση

Bitcoin ETF Token (BTCETF) - Ξεκλειδώνοντας νέες ευκαιρίες

Εν μέσω του ενθουσιασμού που περιβάλλει την άνοδο του Solana, υπάρχει ένα κρυπτονόμισμα που κερδίζει την προσοχή της κοινότητας crypto. Ο λόγος για το Bitcoin ETF Token (BTCETF)

Αυτό το καινοτόμο έργο, είναι διαθέσιμο μέσω της προπώλησης και έχει προσελκύσει τεράστιο ενδιαφέρον από μέρους των επενδυτών. Καθόλου περίεργο που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα του 2023. Μάλιστα, αυτό που κάνει το BTCETF να ξεχωρίζει είναι η καινοτόμος προσέγγισή του, συνδέοντας το κάψιμο των κρυπτονομισμάτων του με πραγματικά γεγονότα του Bitcoin.

BTCETF

Ειδικότερα, το Bitcoin ETF Token θα κάψει αυτόματα το 5% της συνολικής του διαθεσιμότητας, ως απάντηση σε σημαντικά ορόσημα που σχετίζονται με Bitcoin ETF, όπως η αναμενόμενη έγκριση από το SEC. Ένα επιπλέον 5% κάψιμο θα πραγματοποιηθεί όταν η τιμή του Bitcoin ξεπεράσει το όριο των 100.000 δολαρίων. Συνολικά, το έργο περιλαμβάνει 5 ορόσημα, κάτι που ερμηνεύεται σε συνολικό κάψιμο του 25% της διαθεσιμότητας.

BTCETF Roadmap

Το κρυπτονόμισμα BTCETF προσφέρει επίσης λειτουργία πονταρίσματος, με πάνω από 90 εκατομμύρια BTCETF  να έχουν τοποθετηθεί στη δεξαμενή του staking, κάτι που οδηγεί σε ετήσια απόδοση πάνω από 300%. Αν και η απόδοση αυτή μπορεί να διαφοροποιηθεί στην πορεία, οι πρώτοι επενδυτές θα επωφεληθούν στον μεγαλύτερο βαθμό.

Αγοράστε Bitcoin ETF στην προπώληση

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα