Επιχειρήσεις

Τέλος στον πόλεμο νυν και πρώην μετόχων της Ελλάκτωρ


"Τέλος καλό, όλα καλά" στην Ελλάκτωρ μετά την πώληση του ποσοστού που  κατείχαν οι εφοπλιστές Καϋμενάκης-Μπάκος και την είσοδο του ομίλου Βαρδινογιάννη/Motor Oil στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Τερματίζεται και επίσημα η πολύμηνη αντιπαράθεση μεταξύ μεγαλομετόχων, που έφερε και την εταιρεία αντιμέτωπη με την ομάδα των εφοπλιστών μετόχων.

Με πρόταση της Reggeborgh η γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ ενέκρινε χθες την ανάκληση όλων των αγωγών και νομικών διεκδικήσεων έναντι των πρώην μετόχων της (των εταιρειών Greenhill και Kiloman των εφοπλιστών) αλλά και κατά του Αλέξανδρου Εξάρχου, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής "Ακτβρ"

Ανάλογη κίνηση γίνεται από την πλευρ΄των εφοπλιστών, οι οποίοι θα αποσύρουν όλες οι νομικές διεκδικήσεις κατά της διοίκησης και των άλλων μετόχων της Eλλάκτωρ.

Σε ανακοίνση της η Ελλάκτωρ αναφέρει 'ότι  «η Τακτική Γενική Συνέλευση, μετά από πρόταση της μετόχου μειοψηφίας Reggeborgh Invest και κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας, αποφάσισε υπέρ της παραίτησης της Εταιρείας από το δικαίωμα και το δικόγραφο της αγωγής της ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά, μεταξύ άλλων, και του κ. Αλεξάνδρου Εξάρχου, πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (30.07.2018 – 27.01.2021), η οποία είναι κατά 100% θυγατρική της Ελλάκτωρ και πρώην μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας (31.12.2020 – 27.01.2021),

.Αποφ΄σισε επίσης ανάκληση της συναφούς έγκλησης που έχει κατατεθεί από την Εταιρεία ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Παρέχεται η εξουσιοδότηση προς το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας προκειμένου να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή, στο πλαίσιο των τυχόν αρμοδιοτήτων των καταστατικών οργάνων θυγατρικών εταιρειών της Εταιρείας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα