Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα αποφάσεων για τον Πολάκη


To μέλλον του Παύλου Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί το απόγευμα, αρχικώς με τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και κατόπιν της Επιτροπής Δεοντολογίας. Ο Κρητικός βουλευτής βρίσκεται σε δυσμένεια από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον έθεσε εκτός ψηφοδελτίων, τον καθαίρεσε από Τομεάρχη Διαφάνειας και τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η απόφαση Τσίπρα αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα εντός των κομματικών τειχών πως δεν είναι ανεκτές άλλες τέτοιους είδους συμπεριφορές και προφανώς η πολιτική όξυνσης στα πρότυπα Πολάκη, πολλώ δε μάλλον όταν έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τη γραμμή της ηγεσίας.

Η αποδοκιμασία προς τις πρακτικές Πολάκη, αποτυπώθηκε και χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της κοινής δήλωσης  του νέου τομεάρχη Διαφάνειας Γιάννη Ραγκούση και του τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλου Ξανθόπουλου, που χαρακτήρισαν τις τοποθετήσεις του Κρητικού πολιτικού ως απολύτως αντίθετες με τις προγραμματικές εξαγγελίες του κόμματος. Καυτηριάζουν, μάλιστα, τον Πολάκη λέγοντας ότι τα όσα είπε «διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».

Επί του σημερινής διαδικασίας, στις 17:00 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα