Πολιτική

Νέο «άδειασμα» του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολάκη


Μετά τη χθεσινή καταδίκη των δημόσιων αναρτήσεων –τοποθετήσεων του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον καθαίρεσε από τομεάρχη Διαφάνειας και τον παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, σήμερα ήρθε και άλλον ένα εσωκομματικό «άδειασμα» για τον Κρητικό βουλευτή.

Ο νέος τομεάρχης Διαφάνειας Γιάννης Ραγκούσης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με κοινή τους δήλωση, χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Πολάκη ως απολύτως αντίθετες με τις προγραμματικές εξαγγελίες του κόμματος. Καυτηριάζουν, μάλιστα, τον Κρητικό πολιτικό λέγοντας ότι τα όσα είπε «διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».

Αναφερόμενοι, ωστόσο, στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών, που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών, οι δύο τομεάρχες τόνισαν ότι πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση των δύο τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών. Διατυπώθηκαν ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο.

Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής. Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι “η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή” ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη “θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία”, δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασία».

Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για “Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα