Χρηστικά

Στο τραπέζι η παράταση του Market Pass


Mε την ακρίβεια στα τρόφιμα να παραμένει στα ύψη, παρά τη μείωση του πληθωρισμού, είναι ορατό το ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο του Market Pass από την επόμενη κυβέρνηση.

Οι πληρωμές του Market Pass άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο, με τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 2,84 εκατ. O Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του εν λόγω μέτρου στήριξης, εφόσον η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται και πάλι στην κυβέρνηση. «Είναι δοκιμασμένο εργαλείο το Market Pass και θα συζητούσα επέκταση του και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Δικαιούχοι του Market Pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Ανατιμήσεις 11,6% τον Μάιο

Η ακρίβεια στα τρόφιμα, όμως, όχι απλώς επιμένει αλλά και ενισχύεται, προκαλώντας μείζον πρόβλημα στα νοικοκυριά και στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Οι τιμές των τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών αυξήθηκαν στο 11,6% τον Μάιο από το 11,4% του Απριλίου.  Σ’ αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται βασικά προϊόντα όπως ψωμί και δημητριακά, κρέατα (γενικά), ψάρια (γενικά), γαλακτοκομικά και αυγά, έλαια και λίπη, φρούτα (γενικά), λαχανικά (γενικά), ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά, λοιπά τρόφιμα, καφέ-κακάο-τσάι, μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμούς φρούτων.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα