Ασφαλιστική Αγορά

Στο "μικροσκόπιο" της DGComp η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής


Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Αρχής Ανταγωνισμού (DGComp) βρίσκεται προς εξέταση το θέμα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην CVC Capital, που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του αμερικανικού fund, αλλά χρειάζεται τη συναίνεση των Βρυξελλών για να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο φάκελος κατατέθηκε χθες και η DgComp πρέπει να εκδώσει την απόφασή της μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, εάν κρίνει ότι δεν παραβιάζονται οι ευρωπαϊκοί κανόνες ανταγωνισμού. Σε διαφορετική περίπτωση, θα εξετάσει ενδελεχώς τη συναλλαγή και ενδεχομένους θα επιβάλει όρους. Η εξέταση θα διαρκέσει 6 - 8 μήνες

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι από τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής πήρε τη διαβεβαίωση ότι απάντηση για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τον Εσωτερικό Κανονισμό Εργασίας θα μπορεί να δώσει μετά τις 10 Μαρτίου, εφ' όσον η DgComp δώσει μέχρι τότε πράσινο φως για την πώληση.

Ο Σύλλογος πρότεινε να παραταθούν για δύο μήνες η ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση και ο Κανονισμός Εργασίας, προκειμένου να συζητηθούν με το όποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς προκύψει.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα