Ασφαλιστική Αγορά

Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στην Εθνική Ασφαλιστική


Από την ερχόμενη Δευτέρα ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας θα θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης για τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία έχει πωληθεί στην CVC και το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση του deal είναι η έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην εθελούσια μπορούν να συμμετέχουν όσοι εργαζόμενοι είναι άνω των 30 ετών, έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου, καθώς και συμπληρωμένα επτά έτη εργασίας στην εταιρεία. Η συνολική αποζημίωση δύναται να φτάσει τις 150.000 ευρώ. 

Όσοι από τους συμμετέχοντες δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης γήρατος, πλήρους ή μειωμένης, θα ενταχθούν σε ομαδικό συμβόλαιο, μέχρι τη θεμελίωση του σχετικού δικαιώματος, με μέγιστη διάρκεια τα 5 έτη. Τα ασφάλιστρα θα καλύπτονται από την εταιρεία. 

Αντιδρά ο σύλλογος εργαζομένων

Σφοδρή είναι η αντίδραση του συλλόγου εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία έχει προκηρύξει 48 απεργία, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει για την εθελούσια έξοδο

1) Δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα για αντικατάσταση των προς αποχώρηση εργαζομένων, από συναδέλφους που ήδη εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εταιριών ενοικίασης στην εταιρία, όπως είναι η πάγια πρόταση του Συλλόγου.

2) Δεν λαμβάνεται καμία απολύτως μέριμνα από την εταιρία για την οικονομική βιωσιμότητα του 2155/0 ομαδικού μας συμβολαίου υγείας με το δεδομένο της αποχώρησης ικανού αριθμού συμμετεχόντων.

3) Δεν δόθηκε η δυνατότητα μακροχρόνιας άδειας διάρκειας δυο έως πέντε ετών (sabbatical), κατά τα πρότυπα των τραπεζικών εθελουσίων και του αντίστοιχου προγράμματος της ΕΤΕ.

Εάν είχαν συμπεριλάβει αυτή την επιλογή οι συνάδελφοι άνω των 55 ετών θα είχαν ισχυρό κίνητρο συμμετοχής, γιατί η έλλειψη των απαιτούμενων ενσήμων μέχρι την συνταξιοδότηση τους είναι σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας συμμετοχής, καθώς θεωρούμε ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα θα έπρεπε να αποτελέσει την κύρια στόχευση της εταιρίας για την ανανέωση του προσωπικού της.

4) Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα ή δέσμευση για τα υποκαταστήματα και το μέλλον τους εάν αποχωρήσει από αυτά αριθμός εργαζόμενων.

5) Οι πρόσθετες προσαυξήσεις θα έπρεπε να προσαυξάνουν το συνολικό ποσό αποζημίωσης των 150.000 ευρώ (το οποίο μετά την αφαίρεση του φόρου γίνεται 136.000 ευρώ).

6) Δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για τον υπολογισμό της προϋπηρεσίας των συναδέλφων που προσλήφθηκαν μετά από απόλυση χωρίς αποζημίωση από τα Εταιρικά γραφεία Πωλήσεων.


 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα