Αγορές

Στην κόψη του ξυραφιού ισορροπεί το χρηματιστήριο


Στο μεταίχμιο σταθεροποίησης και διόρθωσης κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, δοκιμάζοντας  τις νέες στηρίξεις που διαμορφώθηκαν με τα δύο πρόσφατα μίνι ράλι. Ευμετάβλητες ισορροπίες στο ταμπλό, επιφυλακτικοί οι διαχειριστές κεφαλαίων, επιβραδύνεται η εισροή κεφαλαίων.

Η μεταβλητότητα αναμένεται ότι θα αυξηθεί τις επόμενες μέρες, ενόψει του τριπλού κλεισίματος των Παραγώγων τη μεθεπόμενη Παρασκευή. Στις τραπεζικές μετοχές και σε ορισμένα εμποροβιομηχανικά blue chips  υπάρχουν μεγάλες ανοιχτές θέσεις, που πρέπει να κλείσουν ή να μετακυληθούν. Καθοριστική λοιπόν για τη διαμόρφωση τάσης θα είναι η στάση των επιθετικών χαρτοφυλακίων με τις ανοιχτές θέσεις.

Προς το παρόν, στη μάχη αγοραστών –πωλητών δεν υπάρχει νικητής. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρές απώλειες. Ακολούθησαν εναλλαγές προσήμων και μικρές διακυμάνσεις, με τζίρο μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Τα τελευταία λεπτά  εκδηλώνεται ανοδική αντίδραση και ο ΓΔ πέρασε πρώτη φορά σε θετικό πρόσημο.

Αρνητική η επίδραση από τις ευρωπαϊκές αγορές, όπου επικρατούν ανησυχίες  λόγω της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης Ιταλίας-ΕΕ και του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Αντίθετα, θετικά είναι τα μηνύματα από την αγορά ελληνικών ομολόγων, όπου οι αποδόσεις κινούνται κοινά  στα ιστορικά χαμηλά. Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε σήμερα η απόδοση του 5ετούς, υποχωρώντας μέχρι το 1,647%.

Στο χρηματιστήριο ο Γενικός Δείκτης πήγε αρχικά -0,86% στις 838,71 μονάδες και τώρα έχει καλύψει τις απώλειες, επιστρέφοντας στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος, στις 846,5 μονάδες.
Ο FTASE25 υποχωρεί ανεπαίσθητα (-0,03%) στις  2.159,4 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης βυθίστηκε στο -1,98%, κάλυψε στις συνέχεια τις απώλειες και τώρα  υποχωρεί κατά 0,30%. Προηγείται η Attica Bank με +1,5%. Εθνική +0,5%, Eurobank +0,2%. Στο κόκκινο Alpha -1,6%, Πειραιώς -0,4%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Βιοχάλκο +2,5%,  ΑΔΜΗΕ +1,5%,  Cenergy +1,4%, Lamda +1,2%,  Φουρλής +0,9%, Ελλάκτωρ  και ΕΧΑΕ +0,6%.
Στον αντίποδα Motor Oil, Jumbo και Τιτάν χάνουν 0,8%, ΟΤΕ -0,5%.

Στα mid caps  Ολυμπιακή Τεχνική και Αβαξ +7,4%, Νηρέας +4,5%,  Intracom +2,7%.

Διαβάστε επίσης