Χρηστικά

Σταϊκούρας: Άλλοι 100 ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων


Άλλοι 100 Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) θα ενταχθούν τις επόμενες μέρες - ενδεχομένως και σήμερα - στο πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων, που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον ANT1. 

Υπενθυμίζεται, ότι εκπρόσωποι κλαδικών φορέων είχαν επισημάνει ότι στη λίστα των ΚΑΔ με τις πληττόμενες επιχειρήσεις, που θα στηριχθούν για να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη συγκυρία, δεν περιλαμβάνονται κλάδοι οι οποίοι εμφανώς επηρεάζονται από τη γενικότερη συρρίκνωση της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.. Δεν περιλαμβάνονται επίσης ΚΑΔ των οποίων οι εργασίες και ο τζίρος συναρτώνται άμεσα με τις πληττόμενες επιχειρήσεις της λίστας.

Σημειώνεται, ότι μεταξύ των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορονοϊό περιλαμβάνονται: η αναστολή πληρωμής φόρων, η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος και η δυνατότητα να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, ώστε να λαμβάνει το επίδομα των 800 ευρώ. 

Ο υπουργός. Οικονομικών τόνισε ότι το πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών σχεδιάζεται να επεκταθεί τον Απρίλιο, δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται με την εξάπλωση του κορονοϊού και την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων από την επιδημία.

Δήλωσε επίσης ότι θα υπάρξει ρύθμιση και για τις επιταγές, η οποία θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα.

Οσον αφορά το όριο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που απαιτούνται ανά φορολογούμενο, ώστε να μην πληρώσει μεγαλύτερο φόρο, είπε ότι  με την πάροδο του χρόνου και με βάση τα στοιχεία για τον όγκο ηλεκτρονικών συναλλαγών θα συνεκτιμηθεί αν θα υπάρξει τροποποίηση

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον Γιάννη Βρούτση για τους μακροχρόνια άνεργους και την ενίσχυση τους.

Διαβάστε επίσης