Αγορές

Σε υψηλό εικοσαετίας το δολάριο - Ελεύθερη πτώση για τα κρυπτονομίσματα


Στο υψηλότερο επίπεδο δύο δεκαετιών ενισχύθηκε το δολάριο, εν μέσω ενίσχυσης των ανησυχιών ότι η ταχεία αύξηση του πληθωρισμού θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των επιτοκίων και σε στασιμότητα της παγκόσμιας οικονομίας. Την ιδια στιγμή σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι τιμές των κρυπτονομισμάτων.

Η προοπτική αύξησης των επιτοκίων ωθεί ανοδικά το δολάριο και έχει τη μεγαλύτερη επίπτωση στα πιο ριψοκίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, τα οποία είχαν εκτιναχθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια ισχυρής νομισματικής στήριξης και χαμηλότοκου δανεισμού.

Το bitcoin εγκλωβίστηκε στο κλίμα των πωλήσεων κρυπτονομισμάτων σε πολύ χαμηλές τιμές, υποχωρώντας επιπλέον 8% στα 26.570 δολάρια, ενώ πριν μία εβδομάδα κυμαινόταν κοντά στα 40.000 δολάρια και τον περασμένο Νοέμβριο είχε πλησιάσει τα 70.000 δολάρια.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται και οι τιμές των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων, με την κατάρρευση του stablecoin TerraUSD να διογκώνει την αναταραχή καθώς και τις πωλήσεις του bitcoin και του ether που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα