ΕΥΖην

"Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story" από τον Μάρτιν Σκορσέζε (trailer)


«Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story» είναι ο τίτλος του νέου ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε για το θρυλικό ταξίδι του Bob Dylan το 1975, το οποίο θα μεταδοθεί από το Netflix και θα προβληθεί σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις 12 Ιουνίου. Το ντοκιμαντέρ έρχεται να συνοδεύσει την έκδοση σετ 14 cd «Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings».

Στο ντοκιμαντέρ του Σκορσέζε – είναι το δεύτερο του στο οποίο εστιάζει στον τραγουδιστή- τραγουδοποιό, μετά το «No Direction Home» του 2005 – περιλαμβάνεται και η πρώτη σε διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας συνέντευξη του Bob Dylan μπροστά στον φακό.

«Δεν ήταν επιτυχία, αν μετράς την επιτυχία με όρους κέρδους» λέει ο Dylan, στο τρέιλερ, για την τουρνέ.

Η ζωή δεν έχει να κάνει με το να βρεις τον εαυτό σου. Η ζωή έχει να κάνει με το να δημιουργήσεις τον εαυτό σου

Ξεκινώντας να γυρίσει την Αμερική του 1975, μια Αμερική εξουθενωμένη πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, ένα πούλμαν με μουσικούς που τους είχε συγκεντρώσει ο Dylan βγαίνει στους δρόμους σε αναζήτηση νέων οριζόντων δημιουργίας.

Η τουρνέ που προέκυψε, το Rolling Thunder Revue, θα αποκαλύψει έναν Ντίλαν που βλέπουμε σπάνια: παιχνιδιάρη, να φορά μάσκα, δυνατό συναισθηματικά, διαχυτικό, αναζωογονημένο» επισημαίνει το Netflix.

«Αιχμαλωτίζοντας με μαεστρία ένα έμβλημα και ένα έθνος, σε διαδικασία μετάβασης και τα δύο, ο σκηνοθέτης Μάρτι Σκορτσέζε αφηγείται την ιστορία χρησιμοποιώντας μπομπίνες φιλμ που για δεκαετίες είχαν εγκαταλειφθεί και τώρα έχουν αποκατασταθεί, οδηγώντας τους θεατές στην καρδιά ενός ελεύθερου, εντυπωσιακού μουσικού στοιχήματος».
 
Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται, επίσης και ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην τουρνέ, όπως οι Τζόαν Μπαέζ, Σαμ Σέπαρντ και Άλεν Γκίνσμπεργκ.
 
Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, κυκλοφόρησε στην αγορά το σετ «Rolling Thunder Revue: The 1975 Live Recordings».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα