ΕΥΖην

Heaven's Door: Ο πολυχώρος ψυχαγωγίας & τεχνών (με αποστακτήριο ουίσκι) από τον Bob Dylan


Heaven's Door Distillery and Center for the Arts ονομάζεται ο πολυχώρος του Bob Dylan που θα εγκαινιαστεί το φθινόπωρο του 2020 στη Νάσβιλ του Τενεσί. Ο χώρος θα έχει μεταξύ άλλων αποστακτήριο, όπου θα παράγεται η σειρά ουίσκι Heaven's Door, την οποία υπογράφει ο διάσημος τραγουδιστής/τραγουδοποιός (και βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας).
   
Ο πολυχώρος θα περιλαμβάνει αποστακτήριο, αίθουσα συναυλιών, ρεστοράν και «βιβλιοθήκη» ουίσκι, καθώς και ένα κέντρο τεχνών στο οποίο θα φιλοξενούνται πίνακες ζωγραφικές και μεταλλικά γλυπτά που έχει φιλοτεχνήσει ο Bob Dylan.

Το αποστακτήριο θα εγκατασταθεί σε μια εκκλησία - αναγέρθηκε το 1860 - στο κέντρο της Νάσβιλ.
   
To project ανακοινώθηκε με αφορμή την 50ή επέτειο του άλμπουμ «Heaven's Door» του Bob Dylan, που κυκλοφόρησε στις 9 Απριλίου του 1969. Ήταν το ένατο άλμπουμ του, η πρώτη δουλειά του στη μουσική κάντρι και το τρίτο στο οποίο παραγωγός ήταν ο Μπομπ Τζόνστον.
   
«Ταξιδεύω εδώ και δεκαετίες, κι είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω κάποια από τα καλύτερα ουίσκι που ο κόσμος μπορεί να προσφέρει. Αυτό είναι σπουδαίο ουίσκι» είχε πει ο Bob Dylan στην παρουσίαση του ουίσκι Heaven's Door.
   
Έως τα εγκαίνια του αποστακτηρίου στη Νάσβιλ, το Heaven's Door παράγεται αλλού στις ΗΠΑ. Όλα τα ουίσκι του Ντίλαν έχουν ευθεία σύνδεση με την πρωτεύουσα της country music είτε όσον αφορά στην απόσταξη είτε όσον αφορά στην παλαίωση ή εμφιάλωση.
   
Αυτή την περίοδο, ο θρυλικός τραγουδοποιός βρίσκεται σε τουρνέ εκτός ΗΠΑ, η οποία θα διαρκέσει και όλο το καλοκαίρι.

Τον Μάιο, τα έργα τέχνης του και χειρόγραφα των στίχων των τραγουδιών του θα εκτεθούν στο Μουσείο Gilcrease στην Τούλσα της Οκλαχόμα.

Διαβάστε επίσης