Πολιτική

Πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε Μαξίμου και Πειραιώς


Αλληλοκατηγορίες περί "αυτοεξευτελισμού", ανταλλάσσουν, με δημόσιες τοποθετήσεις τους, τα γραφεία Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε Συγκυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει: «Αυτοεξευτελισμός είναι να έχεις υιοθετήσει το επιχείρημα της Χρυσής Αυγής περί "συναλλαγής" και να δηλώνει έκπληκτη ολόκληρη η Ευρώπη.

Αυτοεξευτελισμός είναι να αυτοχαρακτηρίζεσαι προοδευτικός και η FAZ να χαρακτηρίζει το κόμμα σου εθνικιστικό.

Αυτοεξευτελισμός είναι να προδίδει όλη η Ευρώπη και το ΕΛΚ, από τον κ. Βέμπερ μέχρι τον κ. Μπροκ, ότι δεν έχεις πρόβλημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών και εσύ να συνεχίζεις να κάνεις τον Μακεδονομάχο.

Τέλος, αυτοεξευτελισμός είναι να σε αδειάζει δημόσια η Γερμανίδα Καγκελάριος για τις ανοησίες περί «συναλλαγής» και εσύ να δηλώνεις ικανοποιημένος από  τις δηλώσεις της», καταλήγει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε τοποθετηθεί για τις εξελίξεις στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αναφέροντας: «Αυτοεξευτελισμός, σύμφωνα με το λεξικό, είναι το τελευταίο στάδιο της αυτοταπείνωσης, στο οποίο περιέρχεται κάποιος συνειδητά ή ασυνείδητα μέσω της πλήρους απώλειας της υπολήψεώς του.

Αφιερωμένο και στους δύο», υπογραμμίζει κλείνοντας η Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης