Πολιτική

Ο Καμμένος στηρίζει – Δεν θα χρειασθεί ψήφος εμπιστοσύνης


Οι ΑΝ.ΕΛ  δεν θα αποσύρουν την υποστήριξη τους από την κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας δεν θα αναγκασθεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι περίπου εξασφαλισμένη.

Δεν χρειάσθηκε τελικά να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, για να  αποσαφηνισθεί τι μέλλει γενέσθαι με το την επιβίωση του κυβερνητικού σχήματος και τις περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις. Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛ – όπου υπήρξε διάσταση απόψεων και διαπιστώθηκε ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν μπορεί να ποδηγετήσει τους βουλευτές του, ο Πάνος Καμμένος έσπευσε να ξεκαθαρίσει:

«Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει, εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Είναι η φράση που ανήρτησε στο Twittet, προσθέτοντας ότι η μόνη διαφορά στην κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό».

Με τη δήλωση αυτή η ξαφνική φαινομενική «κρίση» στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων και η αναταραχή που προκάλεσε, γίνεται… «τρικυμία σε ποτήρι». Όλα τα σενάρια περί διάρρηξης της συνεργασίας, προσφυγής σε ψήφο εμπιστοσύνης,  επίσπευσης των εκλογών κλπ, ουσιαστικά ακυρώνονται.

Το μόνο που μένει προς συζήτηση είναι αν ο Πάνος Καμμένος θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση και αν θα αποχωρήσουν επίσης οι υπουργοί  μέλη των ΑΝ.ΕΛ.

Το θέμα συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του συγκυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων. Πάντως ο κ. Καμμένος διέψευσε ότι ζήτησε εξουσιοδότηση από τους βουλευτές του για να «διαπραγματευθεί» την αποχώρηση  στελεχών των ΑΝ.ΕΛ από υπουργικούς θώκους.

 

Διαβάστε επίσης