ΕΥΖην

Πλούσια τραπέζια και κεράσματα: τα φρέσκα του Δεκέμβρη και τα κρασιά που τους ταιριάζουν


Τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, τον Δεκέμβριο, όλοι ετοιμάζουμε πλούσια τραπέζια και κεράσματα, με γλυκές και αλμυρές συνταγές, στις οποίες πρωταγωνιστούν τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ψάρια του μήνα. Γιατί μπορεί ο χειμώνας να είναι γενικά φειδωλός, έχει όμως και αυτός τις νοστιμιές του.

Η Ελληνικά Κελλάρια μας προτείνει υπέροχα ξηρά και γλυκά κρασιά από την πλούσια γκάμα της, να συνοδεύσουμε τα φρέσκα ψάρια, λαχανικά και φρούτα του Δεκέμβρη.

Τα φρέσκα ψάρια έχουν μια νοστιμιά που τα κάνουν αξεπέραστα, σε σχέση με τα κατεψυγμένα. Για αυτό είναι σημαντικό να επιλέγουμε το κάθε ψάρι στην εποχή του. Ο Δεκέμβρης είναι ιδανικός για να απολαύσουμε καλαμάρια, χταπόδια, στρείδια, σουπιές, κουτσομούρες, λυθρίνια, μπαρμπούνια, συναγρίδες, σφυρίδες, τσιπούρες και γόπες.

σφυρίδα
σφυρίδα

Όλα συνδυάζονται άψογα με ένα λευκό ξηρό Μοσχάτο Άσπρο του ΕΟΣ Σάμου ή ένα Μοσχοφίλερο της σειράς Ποικιλιακά Λουλούδια-Flowers, από την Ελληνικά Κελλάρια. 

Κρασιά για ψάρια και θαλασσινά

Τα φρέσκα λαχανικά αποτελούν προαπαιτούμενο να αναδειχθεί η γεύση ενός καλού πιάτου και αποτελούν μέρος ενός καλού στησίματος. Τον μήνα που διανύουμε μπορούμε να γευτούμε αγκινάρες, καρότα, κολοκύθες, κουνουπίδια, λάχανα, μπρόκολα, παντζάρια, πράσα, σπανάκι και φινόκιο.

Καρότα σαλάτα

Η Ελληνικά Κελλάρια προτείνει είτε λευκό είτε ροζέ ξηρό κρασί. Απολαύστε τα φρέσκα λαχανικά με ένα ποτήρι Ψηλές Κορφές του ΕΟΣ Σάμου ή με μία μοναδική Μελισσόμαντρα-Καλλιγά Ροζέ

Κρασιά που συνοδεύουν καλά λαχανικά

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα φρέσκα φρούτα ως μέρος μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Ο Δεκέμβρης μας χαρίζει απλόχερα αβοκάντο, γκρέιπφρουτ, κλημεντίνες, μανταρίνια, μήλα, πορτοκάλια, ρόδια και ακτινίδια.

Ιδανικό συνοδευτικό για τα φρέσκα φρούτα αποτελεί ένα ελαφρύ, γλυκό κρασί Samos Vin Doux του ΕΟΣ Σάμου, που θα αναδείξει τα αρώματά τους. 

Κρασί που συνοδεύει καλά φρούτα

Καλές Γιορτές!

Διαβάστε επίσης