Πολιτική

Πετραλιάς: Η διασύνδεση των ταμειακών με το POS είναι δική μας επιλογή για να σταματήσει η φοροδιαφυγή


Παράταση έως τις 31 Μαρτίου για την ολοκλήρωση διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το POS δίνει το υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε από την Ολομέλεια ο υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς. Επιπλέον παράταση ενός μηνός, δηλαδή μέχρι 30 Απριλίου, δίδεται για όσους επαγγελματίες δεν βρουν ραντεβού εντός του Μαρτίου και για όσους πρέπει να αλλάξουν και ταμειακή μηχανή. Ο κ. Πετραλιάς, ανακοίνωσε επίσης ότι ανοίγει κι ο τέταρτος κύκλος voucher για χρηματοδότηση της αντικατάστασης ταμειακών μηχανών.

Ο αρμόδιος υφυπουργός ενημέρωσε ότι έχει ήδη γίνει η αναβάθμιση έως το 85% των POS κι έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση σε 60.000 ταμειακές μηχανές.

"Για μας η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το POS είναι ύψιστης σημασίας για τα δημοσιονομικά της χώρας. Είναι δική μας επιλογή κι όχι των Θεσμών κι είναι δική μας επιλογή για να υπάρχει δίκαιος ανταγωνισμός για να σταματήσει η φοροδιαφυγή, διότι υπάρχουν καταστηματάρχες που δεν κόβουν αποδείξεις - ακόμη και επί POS - κι άλλοι καταστηματάρχες κόβουν αποδείξεις. Αυτό δεν είναι δίκαιος ανταγωνισμός, ενώ χάνει το κράτος έσοδα τα οποία λείπουν από την Υγεία, από την Παιδεία, από την 'Αμυνα. Δεν έχουμε περιθώρια να χαρίζουμε τα χρήματα αυτά σε κάποιους που επιθυμούν να κλέβουν ουσιαστικά το κράτος. Γι αυτό είναι σημαντική αυτή η μεταρρύθμιση" ανέφερε ο κ. Πετραλιάς, απαντώντας και στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, που είχε πάρει νωρίτερα τον λόγο.

Απαντώντας εξάλλου στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλο, που είπε ότι υπάρχουν επαγγελματίες που πρέπει να αλλάξουν και ταμειακή μηχανή - αφού άλλες είναι για απόσυρση και άλλες δεν πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει το υπουργείο - ο αρμόδιος υφυπουργός είπε ότι η παράταση μέχρι τον Απρίλιο αφορούν όσους πρέπει να αλλάξουν ταμειακή μηχανή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες POS