Χρηστικά

Παράταση ενός μήνα για τη διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών


Λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων  έχουν ξεκινήσει αλλά δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες διασύνδεσης των POS με ταμειακές μηχανές,το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να παρατείνει την προσθεσμία για ένα μήνα - μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο, όπου η πολιτική ηγεσία ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά.

Η παράταση αφορά όλες τις επιχειρήσεις. Μέχρι το τέλος Μαρτίου δεν θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προέβλεπε αρχικά το πλαίσιο που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Παράγοντες του ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν ότι  η παράταση δίνεται προκειμένου οι επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες διασύνδεσης. Μετά το τέλος Μαρτίου δεν θα υπάρξει καμία ανοχή.

Για τους 35 κλάδους που είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν POS, η προθεσμία μετατέθηκε από την 1η Μαρτίου στην 1η Απριλίου, υπό την προϋπόθεση παραγγελίας των POS έως τις 29 Φεβρουαρίου. Εάν έχουν καταθέσει αίτηση για την προμήθεια αλλά εκκρεμεί η εγκατάσταση, τότε το περιθώριο συμμόρφωσης μπορεί να φτάσει μέχρι 31 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα