Χρηστικά

Οι 6 προθεσμίες που καίνε τις τσέπες των φορολογουμένων


Μέσα στην καταιγίδα των ανατιμήσεων οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν μέχρι τη Δευτέρα σειρά φόρων και τελών

Πέντε προθεσμίες που καίνε τις τσέπες των φορολογουμένων λήγουν την προσεχή Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, σε μια περίοδο που οικογενειακοί προϋπολογισμοί δοκιμάζονται σκληρά από τους λογαριασμούς της ρεύματος και του φυσικού αερίου καθώς και από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Μέσα σε αυτή την καταιγίδα των ανατιμήσεων που απομυζούν τα ισχνά εισοδήματα των φορολογουμένων καλούνται να πληρώσουν σειρά φόρων και τελών.

Η συγκυρία ακρίβειας και φορολογικών επιβαρύνσεων προκαλεί βάσιμες ανησυχίες τόσο των θεσμών όσο και των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών για ενδεχόμενη έκρηξη των απλήρωτων φόρων, εισφορών και τραπεζικών δανείων.

Αναλυτικότερα οι προθεσμίες που λήγουν άμεσα είναι οι ακόλουθες:

  1. Στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2022 και την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης θέσης σε εκούσια ακινησία.
  2. Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών γιατρών του ΕΣΥ.
  3. Στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία για τους συνταξιούχους, για να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν σε έως 48 δόσεις το φόρο εισοδήματος για τα αναδρομικά ποσά που έλαβαν το 2020 και υπέβαλλαν τροποποιητική δήλωση έως τις 31/12/2021 για την οποία η πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εκδόθηκε πριν τη Πρωτοχρονιά.
  4. Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών, από 36 έως 72 μηνιαίες δόσεις, που έχουν βεβαιωθεί στις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα κατά το διάστημα από 1.3.2020 έως και 31.7.2021. καταβάλλοντας και την 1η δόση.
  5. Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία πληρωμής της 8ης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος 2021.
  6. Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της 6ης δόσης του ΕΝΦΙΑ 2021.

Άλλες προθεσμίες

Επίσης, στις 28 Φεβρουαρίου:

  • Λήγει η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης από τα ζευγάρια που επιθυμούν να υποβάλουν φέτος χωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος το 2022.
  • Λήγει εξάλλου η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης για την οριστικοποίηση της εικόνας στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» για το προηγούμενο έτος, καθώς και η υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων βραχυχρόνιας διαμονής.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα