Υγεία

Ο κορονοϊός ίσως προήλθε και από την Ελλάδα(!) λένε Κινέζοι ερευνητές (η έρευνα σε pdf)


Στην εικασία ότι ο κορονοϊός πρωτοεμφανίστηκε μεταξύ οκτώ χωρών εκτός Κίνας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προβαίνουν Κινέζοι ερευνητές, μελετώντας τις μεταλλάξεις του Covid-19, κατά τόπους.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, μια ομάδα ερευνητών της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών υποστηρίζει, ότι, ο ιός πιθανότατα προήλθε από την Ινδία το καλοκαίρι του 2019, όταν πιθανότατα πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους μέσω μολυσμένου νερού.

Στην έρευνά της η κινεζική ομάδα χρησιμοποιεί φυλογενετική ανάλυση, μια μελέτη για το πώς μεταλλάσσεται ένας ιός, για να προσπαθήσει να εντοπίσει την προέλευση του Covid-19. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει επομένως να είναι δυνατό να εντοπιστεί η αρχική έκδοση του ιού βρίσκοντας το δείγμα του ιού με τις λιγότερες μεταλλάξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουν, ότι η χρήση αυτής της μεθόδου αποκλείει το ενδεχόμενο ο ιός που βρέθηκε στη Γουχάν να είναι ο «αρχικός» ιός, και αντ' αυτού θεωρούν οκτώ άλλες χώρες ως πιθανότερους τόπους αρχικής μόλυνσης: Μπαγκλαντές, ΗΠΑ, Ελλάδα, Αυστραλία, Ινδία, Ιταλία, Τσεχία, Ρωσία και Σερβία.

Οι ερευνητές συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι επειδή η Ινδία και το Μπαγκλαντές κατέγραψαν δείγματα με χαμηλές μεταλλάξεις και είναι γεωγραφικοί γείτονες, είναι πιθανό ότι η πρώτη μετάδοση έγινε εκεί.

«Μπάζει» η έρευνα

Πάντως, ο David Robertson, ειδικός από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, χαρακτήρισε την έρευνα "ελαττωματική" και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεν προσθέτει τίποτα στην έρευνα για τον κορονοϊό».

Το πλήρες κείμενο της έρευνας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα