Επιχειρήσεις

Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου: Γιατί επενδύουμε στην Intrakat


Δυνατότητες ταχείας περαιτέρω ανάπτυξης εργασιών και προοπτικές υψηλής κερδοφορίας βλέπουν στην Intrakat οι εφοπλιστές Δ. Μπάκος- Γ. Καϋμενάκης και ο στενός συνεργάτης τους Αλεξ. Εξάρχου (πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Ακτωρ), που αγόρασαν το 31,7% των μετοχών της έναντι 70,2 εκατ. ευρώ, σχεδιάζοντας να επενδύσουν πρόσθετα κεφάλαια για την επέκταση των εργασιών του ομίλου στον ενεργειακό τομέα, σε ΣΔΙΤ και στο real estate.

Τις εκτιμήσεις αυτές συμμερίζονται προφανώς οι άλλοι δύο νέοι μεγαλομέτοχοι της πρώην εταιρείας του ομίλου Κόκκαλη, οι εφοπλιστές Κώστας Αγγέλου (ιδιοκτήτης της Benelux Overseas που εδρεύει στο Ντουμπάι) και Ηλίας Γκότσης (ιδιοκτήτης της Eurotankers), οι οποίοι απέκτησαν το 28%, εξαγοράζοντας τα πακέτα μετοχών που κατείχαν οι Δημήτρης Θεοδωρίδης (12,13%), Λουκάς Λαζαράκης-Δήμος Στασινόπουλος (από κοινού 10,10%) και Πέτρος Σουρέτης (6,20%).

Το νέο μετοχικό σχήμα που διαμορφώνεται διαθέτει τεράστια οικονομική επιφάνεια, ρευστότητα και δυνατότητες άντλησης κεφαλαίων για μελλοντικές επεκτατικές κινήσεις μέσω της Intrakat και των θυγατρικών της.

Το σκεπτικό της εξαγοράς και τις προθέσεις των νέων μετόχων παρουσίασε σε ανακοίνωση της η Winex Investments, η εταιρεία μέσω της οποίας οι Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου πραγματοποίησαν την εξαγορά.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 «Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου, μέτοχοι της εταιρείας Winex Investments («Winex»), όπως είναι γνωστό, από μακρού χρόνου είχαν εκδηλώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον τους για μακράς πνοής επενδύσεις στην  Ελλάδα, στον τομέα των κατασκευών-υποδομών καθώς και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η οποία διαθέτει διευρυμένο χαρτοφυλάκιο στους κλάδους των κατασκευών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ΣΔΙΤ, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και του real estate, ικανοποιεί πλήρως τα επενδυτικά κριτήρια της Winex. Επιπλέον έχει σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των μεγεθών της, κάτι άλλωστε που προκύπτει και από το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς και άλλα επιχειρηματικά σχήματα για συμμετοχή ή συνεργασία με τον Όμιλο ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και γιαυτό επενδύσαμε 70,1 εκατ. ευρώ, αποκτώντας το 31,7% της εταιρείας.

 Διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της ΙΝΤΡΑΚΑΤ και την αναδείξουμε  σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο Όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της». 

O Αλέξανδρος Εξάρχου, σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους,  παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ το οποίο θα λειτουργήσει προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής οικονομίας».

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα