Επιχειρήσεις

Στρατηγικοί επενδυτές "στην πόρτα" της Intrakat - Επιβεβαιώνει η Intracom


Στρατηγικοί επενδυτές βρίσκονται προ των πυλών της κατασκευαστικής εταιρείας Intrakat του ομίλου Κόκκαλη/Intracom και είναι πολύ πιθανόν να αποκτήσουν σύντομα μεγάλο ποσοστό συμμετοχής. Ως βασικοί υποψήφιοι-ενδιαφερόμενοι φέρονται οι εφοπλιστές Μπάκος-Καϋμενάκης, που είχαν αποκτήσει μεγάλη συμμετοχή στον κατασκευαστικό όμιλο Ελλάκτωρ, ήρθαν σε σύγκρουση με τον Ολλανδό μεγαλομέτοχο (Reggeborgh), και τελικά αποχώρησαν πουλώντας το ποσοστό τους στους Ολλανδούς με μεγάλο κέρδος.

Η Intracom, που είναι βασικός μέτοχος της Intrakat, επιβεβαίωσε σήμερα με ανακοίνωση της ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με επενδυτές για πώληση σημαντικού ποσοστού μετοχών της θυγατρικής της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που συζητείται περιλαμβάνει πώληση πακέτου μετοχών της Intrakat από τον όμιλο Κόκκαλη/Intracom στους στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι θα αυξήσουν περαιτέρω το ποσοστό τους καλύπτοντας μελλοντική ΑΜΚ.

Επισημαίνεται ότι η Intracom ελέγχει συνολικά το 36,8% των μετοχών της Intrakat. Κατέχει απ' ευθείας το 23,54%, ενώ στη λουξεμβουργιανή θυγατρική της Intracom Technologies έχει μεταφέρει το 13,25%, το οποίο κατείχε μέχρι την πρόσφατη ΑΜΚ.

Το πακέτο μετοχών που έχει "παρκαριστεί" στη θυγατρική του Λουξεμβούργου, είναι αυτό που αποτελεί τώρα αντικείμενο διαπραγμάτευσης με υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα