Αγορές

Μorgan Stanley: Θα μπει στον MSCI η μετοχή της Εθνικής


Την ένταξη της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στον δείκτη MSCI μεγάλης κεφαλαιοποίησης προβλέπει, η Morgan Stanley, εκτιμώντας ότι θα γίνει τον Μάιο, κατά την δεύτερη αναθεώρηση των δεικτών του αμερικανικού οίκου, που αποτελούν "οδηγό" επενδύσεων για διεθνή χαρτοφυλάκια.

Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος σημειώνει ότι για να ενταχθεί η Εθνική, πρέπει να διαγραφεί από τον δείκτηκάποια άλλη ελληνική μετοχή, δεδομένου ότι στον MSCI Greece μεγάλης κεφαλαιοποίησης μπορούν να συμμετέχουν έως 6 μετοχές του ΧΑ. Η πρώτη και βασική υποψήφια για αποχώρηση από τον δείκτη , είναι η Jumbo.

Επισημαλινεται ότι και η Societe Generale σε πρόσφατη έκθεσή της εκτίμησε ότι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα ενταχθεί στον δείκτη MSCI, προβλέποντας, ότι θα την ακολουθήσει και εκείνη του ομίλου Mytilineos.

Η MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών της την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 28ης Φεβρουαρίου, δηλαδή την 1η Μαρτίου.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα