Τράπεζες

Μήνυμα ΝΔ σε Πειραιώς για τις απολύσεις: Να εφαρμοστεί η συμφωνία με την ΟΤΟΕ


«Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει τη συμφωνία και θα πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος και να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ομαλής εφαρμογής της συμφωνίας». Αυτό το μήνυμα έστειλε στη διοίκηση της Πειραιώς για τις 24 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων του RBU o γραμματέας της ΝΔ Γιώργος Στεργίου κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΤΟΕ.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Στις 4-12-2019 και ώρα 13.00 έγινε, μετά από αίτημα της ΟΤΟΕ, συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στεργίου, παρουσία και του Γραμματέα Εργαζομένων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα κ. Κόλλια.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς και η αναζήτηση λύσεων στο γράμμα και στο πνεύμα της συμφωνίας Τράπεζας Πειραιώς-ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ.

Οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ εξέθεσαν διεξοδικά την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την αιφνίδια ανακοίνωση 24 απολύσεων εργαζομένων του πρώην RBU από την Τράπεζα Πειραιώς. Τόνισαν ότι η Τράπεζα, με αυτή της την κίνηση, δημιούργησε τετελεσμένα αποκλείοντας έτσι κάθε περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης και εξέφρασαν τη θέση της Ομοσπονδίας για άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Ο κ. Στεργίου αναγνώρισε την ιδιαίτερη σημασία της συμφωνίας για τον κλάδο, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την Τράπεζα, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και ευρύτερα για τις εξελίξεις στις άλλες Τράπεζες, σε ότι αφορά στη διαχείριση των κόκκινων δανείων».

 

Διαβάστε επίσης