Επιχειρήσεις

Μέρισμα 7% από την Τράπεζα Κύπρου


Οι "περιπέτειες" των μνημονίων και των ανακεφαλαιοποιήσεων αποτελούν πλέον μακρινή ανάμνηση για την Τράπεζα Κύπρου (Bank of Cyprus), η οποία έχει επιτύχει "ολική επαναφορά" και αναπτύσσεται επιτυγχάνοντας υψηλή κερδοφορία. Η ισχυρή κεφαλαιακή βάση, η καλή χρηματοοικονομική διάρθρωση και τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα δίνουν τη δυνατότητα στην τράπεζα να διανείμει μεγάλο μέρος των κερδών της, ανταμείβοντας τους μετόχους της.

Ενώ λοιπόν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν συγκατάθεση των ευρωπαίκών εποπτικών αρχών για διανομή μερισμάτων, η Bank of Cyprus ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διανείμει στους μετόχους της 112 εκατ. ευρώ σε μετρητά ως μέρισμα και να διαθέσει επιπλέον 25 εκατ. ευρώ για επαναγορά ιδίων μετοχών. Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν ως σύνολο στο 30% των ετήσιων κερδών της χρήσης 2023.

Ανά μετοχή θα δοθεί μέρισμα 0,25 ευρώ, που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 7% επί της τρέχουσας τιμής της μετοχής.

Η διοίκηση του ομίλου με επικεφαλής τον πρόεδρο ΔΣ Τάκη Αράπογλου δηλώνει ότι στόχος της είναι η παροχή σταθερής απόδοσης στους μετόχους.Τα επόμενα χρόνια το διανεμόμενο ποσοστό κερδών θα αυξάνεται σταδιακά και θα κυμαίνεται μεταξύ 30-50%. Θα περιλαμβάνει μερίσματα σε μετρητά και επαναγορές ιδίων μετοχών, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες αγοράς, καθώς και τον προγραμματισμό κεφαλαίων και ρευστότητας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα