Ελλάδα

Μειώνουν τα τεστ για να… μειώσουν τα κρούσματα! (πίνακας)


Η στρουθοκαμηλική τακτική του υπ. Υγείας και των λοιμωξιολόγων, την ώρα που η πανδημία σκοτώνει 100 ανθρώπους καθημερινά

Την ώρα που η πανδημία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και θερίζει κυριολεκτικά, σκοτώνοντας 100 ανθρώπους την ημέρα, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματικότητα, για την έκταση της πανδημίας, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των διενεργούμενων μοριακών τεστ.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη και ακατανόητη απόφαση, για την οποία ευθύνες και μάλιστα τεράστιες, έχουν και οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι αποδέχονται τις τεχνικές αυτές, ώστε να δίδεται μια πλασματική εικόνα για τον αριθμό των φορέων του κορονοϊού στον πληθυσμό.

Φυσικά το τρυκ αποκαλύπτεται από τη θετικότητα των ολίγων τεστ, η οποία χθες ξεπέρασε το 20%. Κατά τη χθεσινή μέρα διενεργήθηκαν τα λιγότερα μοριακά τεστ, από την 5η Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν μόλις 6.105 τεστ (στις 5 Οκτωβρίου είχαν γίνει 6.003 τεστ) και βρέθηκαν θετικά τα 1.251 ή ποσοστό 20,5%! Πρόκειται για μια εξαιρετικά αυξημένη θετικότητα και μάλιστα, στην περίπτωση που ο αριθμός των τεστ ήταν χθες σε «κανονικά» επίπεδα των 20.000 ή 25.000, με βάση το χθεσινό ποσοστό θετικότητας τα κρούσματα που θα αναγκάζονταν να ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας, θα εκτοξεύονταν αισθητά πάνω από 4.000!

Η μείωση του αριθμού των τεστ, έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς ξένων εφημερίδων, για τη διεξαγωγή λιγότερων τεστ στην Ελλάδα, προκειμένου να εμφανίζονται λιγότερα κρούσματα.

Δυστυχώς η πορεία της πανδημίας στη χώρα αποδεικνύεται ότι είναι εκτός ελέγχου, αφού δεν μπορεί να ανακοπεί με επικοινωνιακές μεθόδους και αποκαλύπτεται από τους αριθμούς των νεκρών και των διασωληνωμένων.

Οι απώλειες ζωών, δυστυχώς έχουν σταθεροποιηθεί τις τελευταίες μέρες στους 100, γεγονός που φέρνει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των χωρών με τους περισσότερους θανάτους, με βάση πληθυσμιακά κριτήρια και τα κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι πάνω από 600.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό αφήγημα, «τα κρούσματα παρουσιάζουν μια σταθεροποίηση ή και ελαφρά κάμψη τις τελευταίες μέρες», αλλά πρόκειται για επίπλαστη εικόνα, όπως έχει αποκαλύψει το Σin, με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα κατά το τελευταίο 20ήμερο.

Στόχος της κυβέρνησης ήταν να εμφανίσει ότι η πανδημία υποχωρεί, χάρη στις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της για τη καθυστερημένη αντίδρασή της από τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, όταν η πανδημία, μετά το άνοιγμα του τουρισμού, άρχισε να εξαπλώνεται.

Αυτή την περίοδο θα ήθελε μια μείωση κρουσμάτων (πραγματική και όχι τεχνητή), ώστε να δικαιολογήσει το άνοιγμα των καταστημάτων. Ωστόσο, παρότι υποστηρίζουν ότι τα κρούσματα μειώνονται, εντούτοις ανακοινώθηκε χθες παράταση του lockdown, μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, με ερμητικά κλειστή την εστίαση και τη διασκέδαση, και για τα μικρά εμπορικά καταστήματα υπάρχει αβεβαιότητα.

test

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα